Νέο Surface και νέα έκδοση των Windows 10 από τη Microsoft

Deasy @ 03.05.2017
Νέο Surface και νέα έκδοση των Windows 10 από τη Microsoft

Την γκάμα των Surface προϊόντων εμπλουτίζει η Microsoft, η οποία παρουσίασε χθες ένα ακόμη μοντέλο, το Surface Laptop. Πρόκειται για το αμέσως πιο προσιτό μοντέλο της οικογένειας, μετά το tablet Surface Pro 4, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 999 δολάρια και έχει ως στόχο να κερδίσει κοινό τόσο από εκείνους που κατευθύνονταν μέχρι τώρα προς τις φορητές συσκευές της Apple, δίνοντας μάλλον περισσότερη έμφαση στο νεανικό κοινό.

To Surface Laptop διαθέτει οθόνη αφής 13,5 ιντσών, που υποστηρίζει τη χρήση της γραφίδας Surface Pen, είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστές της Intel i5 ή i7 έβδομης γενιάς, προσφέρει αυτονομία 14,5 ωρών, ενώ ο νεανικός χαρακτήρας του τονίζεται και από τα τέσσερα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει από τις 15 Ιουνίου και έπειτα.

Ταυτόχρονα, το Surface Laptop σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας έκδοσης των Windows 10. Τα Windows 10 S, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, είναι μια ακόμα πιο ασφαλής έκδοση του λειτουργικού της με το S να συμβολίζει τους όρους “Streamlined” και “Secure”. Όμως η ασφάλεια έχει και το τίμημά της καθώς τα Windows 10 S επιτρέπουν το κατέβασμα εφαρμογών μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Windows Store, στοιχείο που κρύβει αρκετούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, στην παρούσα φάση οι χρήστες του Surface Laptop θα πρέπει να περιοριστούν στη χρήση του browser Microsoft Edge, καθώς στο Windows Store δεν είναι διαθέσιμοι οι Mozilla και Chrome.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home