Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της Cyta Ελλάδος

Wind και Vodafone φέρονται ως οι πιθανότεροι μνηστήρες.

Deasy @ 08.11.2016
Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της Cyta Ελλάδος

Το δρόμο για την πώληση της Cyta Ελλάδος άνοιξε ο κυπριακός ομώνυμος Όμιλος, ο οποίος προχωράει στον πλήρη διαχωρισμό των δύο εταιρειών, «ανοίγοντας την προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές». Μια προοπτική που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση θα είναι επωφελής για την αξία του Ομίλου και τους εργαζόμενούς του.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης τους υπουργικού συμβουλίου της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η αποκρατικοποίηση της Cyta Ελλάς θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο πώλησης του 100% των μετοχών της Εταιρείας, σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με τη διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού υποβολής ενδιαφέροντος και προσφορών από επενδυτές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τους ενδιαφερόμενους, Wind και Vodafone φέρονται να είναι εκείνοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για την απόκτηση της εταιρείας, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν δείξει και στο παρελθόν αντίστοιχες προθέσεις.

Η Cyta Ελλάδος ιδρύθηκε το 2007 και κατέχει πλέον μια βάση περισσότερων των 300.000 συνδρομητών, ενώ το δίκτυό της περιλαμβάνει 5.500 χιλιόμετρα οπτικών ινών και περισσότερα από 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο την Ελλάδα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home