Νέα MacBook Pro από την Apple

Deasy @ 28.10.2016
Νέα MacBook Pro από την Apple

Τρία νέα μοντέλα της οικογένειας MacBook Pro περιλάμβανε το μενού της χθεσινής παρουσίασης της Apple, η οποία αναβάθμισε τη σειρά των φορητών υπολογιστών της. Αναβαθμισμένοι σε επίπεδο ισχύος, μπαταρίας και σχεδιασμού οι νέοι MacBook Pro στις 13 και 15 ίντσες διαθέτουν πλέον ένα νέο χαρακτηριστικό: το Touch Bar, μία μπάρα αφής που αντικαθιστά την σειρά των λειτουργικών πλήκτρων στην άνω σειρά του πληκτρολογίου. Στην ίδια μπάρα έχει ενσωματωθεί πλέον και το Touch ID, δηλαδή ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την Apple τα νέα MacBook Pro είναι 103% καλύτερα σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους στο gaming και 76% ισχυρότερα σε επίπεδο επεξεργασίας βίντεο και 3D γραφικών. Οι νέοι φορητοί εξοπλίζονται μεταξύ άλλων με επεξεργαστές νεότερης γενιάς Core i5 και i7 της Intel, μνήμη RAM 8 ή 16GB ανάλογα με το μοντέλο, δυνατότητα επιλογής σκληρού δίσκου SSD από 256GB έως 2ΤΒ, τέσσερις Thunderbolt 3 θύρες, συμβατές με τις USB-C (μπορούν να λειτουργήσουν και ως πηγή φόρτισης) κ.α.

Αναβαθμισμένη είναι και η οθόνη, με την Apple να ισχυρίζεται ότι είναι 67% πιο φωτεινή και υποστηρίζει πλουσιότερη κατά 25% παλέτα χρωμάτων, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το πάχος και στο 13άρι αλλά και στο 15άρι MacBook Pro έχει περιοριστεί στα επίπεδα του 1,5 εκατοστού.

 

Τι φέρνει το Touch Bar

Αντίθετα με το ρεύμα των περισσότερων κατασκευαστών φορητών που ενσωματώνουν οθόνες αφής στις συσκευές τους η Apple παραμένει πιστή στις παραδοσιακές οθόνες, εισάγοντας όμως την αφή σε ένα άλλο επίπεδο. Ας δούμε λοιπόν το ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό των νέων προϊόντων, το Touch Bar.

Η εμφάνιση πληροφοριών στη συγκεκριμένη μπάρα θα εξαρτάται πάντα από το αρχείο ή την εφαρμογή που έχει ανοικτή τη δεδομένη στιγμή ο χρήστης. Για παράδειγμα στην περίπτωση σύνταξης ενός κειμένου θα εμφανίζονται μια σειρά emojis ή στην περίπτωση της επεξεργασίας εικόνας, αντίστοιχες λειτουργίες, αφήνοντας επίσης το περιθώριο στο χρήστη να παραμετροποιήσει εκείνες που χρησιμοποιεί πιο συχνά. Αν επίσης έχει συνδέσει το iPhone πάνω στο laptop και σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης οι πληροφορίες εμφανίζονται στην μπάρα, επιτρέποντας στο χρήστη να απαντήσει μέσω αυτής. Τέλος, υπάρχει και η παραδοσιακή εμφάνιση των function keys (F1, F2 κλπ), πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο Fn.

To Touch Bar θα είναι διαθέσιμο τόσο στο 13άρι όσο και στο 15άρι MacBook Pro.

Σε ότι αφορά την τιμή και τη διάθεση των συσκευών, έχουμε τα εξής. Το 13άρι MacBook Pro χωρίς Touch Bar ξεκίνησε ήδη να διατίθεται στην τιμή των 1.499 δολαρίων, ενώ το αντίστοιχο με το Touch Bar αλλά και το 15άρι θα κυκλοφορήσουν σε 2-3 εβδομάδες με τιμή που θα ξεκινάει από τα 1.799 και τα 2.399 δολάρια αντίστοιχα.

MACBOOK PRO,Φορητοί Υπολογιστές,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home