Η Αστυνομία κάνει social

Deasy @ 11.10.2016
Η Αστυνομία κάνει social

Ο χωροφύλαξ είναι κάτι παραπάνω από ένα όργανο της τάξης. Είναι ιδέα. Οχι, λάθος. Είναι κάτι παραπάνω από ιδέα. Φαίνεται πως διαποτίζει τα σώματα ασφαλείας, εντάξει, όχι το σύνολό τους, μόνο το διάδοχο σχήμα του κυρίου ενωμοτάρχη, αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ΕΛΑΣ. Και αυτό βγαίνει και στα social.

Να ας πούμε, δες αυτό το μικρό επεισόδιο που διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα. Ο λογαριασμός της Αστυνομίας στο twitter δημοσιεύει μήνυμα που καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις τηλεφωνικές απάτες. Και προσθέτει: “Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας ζητούν χρήματα στο τηλέφωνο με οποιαδήποτε πρόφαση”. Ευγενή τα κίνητρα και με δεδομένο πως πολλοί συμπολίτες έχουν πέσει ήδη θύματα επιτηδείων σωστά έπραξε η ΕΛΑΣ.

Ομως η διατύπωση ήταν αυτό που λέμε σέντρα στη μικρή περιοχή στον αφύλακτο σέντερ φορ και ενώ ο τερματοφύλακας έχει πάει για εκμέκ καταϊφι σε άλλη πόλη. Διότι, το μήνυμα και μάλλον το “οποιαδήποτε πρόφαση” μπορούσε εύκολα να αποτελέσει αφορμή για τρολάρισμα, όπερ και εγένετο με έναν χρήστη του Twitter να παραθέτει το αρχικό μήνυμα και να προσθέτει πως αυτό είναι ένα “Σκληρό υπονοούμενο της Ελληνικής Αστυνομίας ενάντια στις τράπεζες”.

Εδώ, τώρα, ο διαχειριστής του λογαριασμού θα έπρεπε να χαμογελάσει ή να το πει στον ανώτερό του και να χαμογελάσουν μαζί, διότι η διατύπωση ήταν τέτοια που σήκωνε μια κάποια καζούρα, μια τρολιά βρε αδερφέ, μια πλάκα που θα λέγαμε και στο καφενείο.

Ομως ο διαχειριστής -ή ο ανώτερός του-  δεν σηκώνει αστεία. Οχι κύριε. “Δεν πρόκειται για υπονοούμενο ενάντια στις τράπεζες. Παρακαλούμε να διαβάσετε το περιεχόμενο του φυλλαδίου.” έγραψε απευθυνόμενος στον χρήστη, ο οποίος φαίνεται πως έχει γνωρίσει εκ του σύνεγγυς ορισμένες πτυχές του έργου της ΕΛΑΣ. “Εντάξει μη με (ξανα)δείρετε κιόλας.Kανείς δεν αμφισβήτησε τη σχέση σας με τις τράπεζες.Το βλέπουμε κάθε Τετάρτη άλλωστε”. Τώρα, τι συμβαίνει ακριβώς τις Τετάρτες μας διαφεύγει, δεν είναι άλλωστε αυτό το θέμα μας. Ορίστε και ο διάλογος όπως τον έπιασε η οθόνη μας:

Θέλει μια κάποια χαλαρότητα η ενασχόληση με τα social media, λέμε τώρα εμείς που ειδικοί δεν είμαστε αλλά έχουμε δει διάφορες Αστυνομίες ανά τον κόσμο να το ρίχνουν και λίγο στην πλάκα, θέλεις επειδή ακριβώς το περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων ευνοεί τη χαλαρότητα, θέλεις επειδή η ίδια η Αστυνομία θέλει να δείξει ένα πιο χαλαρό προφίλ που να μην μοιάζει μεν με την Μαίρη Πόπινς π.χ. αλλά ούτε και με τον Ρόμποκοπ. Που και αυτός όμως κάποια στιγμή έδειχνε ένα πιο χαλαρό προφίλ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home