Το Spotify θέλει να αγοράσει το SoundCloud

Ευρωπαϊκή συμμαχία εναντίον των αμερικάνικων εταιρειών;

Deasy @ 29.09.2016
Το Spotify θέλει να αγοράσει το SoundCloud

Ο ένας, το Spotify, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο των streaming μουσικών υπηρεσιών με περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες, 40 εκατομμύρια εκ των οποίων με συνδρομή. Ο άλλος, το SoundCloud, είναι η πιο γνωστή online πλατφόρμα σε ότι αφορά τους ανεξάρτητους παραγωγούς μουσικής, ενώ πριν από λίγο καιρό προχώρησε και στη δική του επί πληρωμή υπηρεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times οι δύο πλευρές φέρονται να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις που έχουν ως αντικείμενο την εξαγορά του SoundCloud από το Spotify. Πληροφορίες για το τίμημα που προτίθεται να πληρώσει το Spotify δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο, μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του SoundCloud, η αξία του εκτιμάται κοντά στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Στα θετικά σημεία μιας τέτοιας κίνησης για τις δύο πλευρές είναι: το Spotify μέσω της εξαγοράς θα αυξήσει άμεσα την απόσταση που το χωρίζει από τους επίδοξους ανταγωνιστές του (π.χ. Apple Music), ενώ για το SoundCloud και τους επενδυτές του θα είναι μια «οικονομική ένεση» αφού στα δέκα χρόνια λειτουργίας του δεν έχει καταφέρει να περάσει στην κερδοφορία.

Επιπρόσθετα, δημιουργείται μια ευρωπαϊκή συμμαχία (το Spotify έχει έδρα στη Σουηδία, το SoundCloud στην Γερμανία) που ενδεχομένως να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τους αμερικανούς γίγαντες στο χώρο της τεχνολογίας που επενδύουν στη μουσική, όπως η Apple και η Amazon.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,SPOTIFY,SOUNDCLOUD,ΜΟΥΣΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home