Καταλύτης για όλες τις επιχειρήσεις το 5G

Deasy @ 07.09.2016
Καταλύτης για όλες τις επιχειρήσεις το 5G

Ανυπόμονοι για το λανσάρισμα του 5G δηλώνουν στελέχη από οκτώ διαφορετικές βιομηχανίες, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης τόσο της αγοράς όσο και των ίδιων των επιχειρήσεων.

Τα συμπεράσματα προέρχονται από τη νέα έκθεση της Ericsson, "Opportunities in 5G: The view from eight industries”, η οποία εξετάζει τις επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας σε συγκεκριμένους κλάδους: Αυτοκινητοβιομηχανία, Yπηρεσίες Kοινής Ωφέλειας, Δημόσια Ασφάλεια, Βιομηχανία Yψηλής Tεχνολογίας, Internet/Digital, Υγεία, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Media/Gaming. Η έκθεση εστιάζει σε σημεία, όπως ο τρόπος με τον οποίο θα υιοθετηθεί το 5G στις επιχειρήσεις των παραπάνω βιομηχανιών, ποιες εφαρμογές αναμένεται να κυριαρχήσουν και στους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες θα κινηθούν προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ειδικότερα, τα κυρίαρχα οφέλη ανά κλάδο, όπως εντοπίζονται από τα ίδια τα στελέχη είναι:

Αυτοκινητοβιομηχανία – Με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα να αποτελούν την κυρίαρχη τάση, το 5G αναμένεται να προσφέρει ασφαλή και υψηλής απόδοσης δίκτυα, που είναι απαραίτητο για την επικοινωνία των οχημάτων μεταξύ τους αλλά και με άλλες συσκευές.

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – Η αύξηση της παραγωγικότητας, η ταχύτερη εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τους καταναλωτές και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας αποτελούν τους βασικούς μοχλούς για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην υιοθέτηση του 5G. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση και η συντήρηση μέσω αισθητήρων θεωρείται ως το κορυφαίο όφελος στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που προστατεύουν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε απομακρυσμένες και ενίοτε επικίνδυνες τοποθεσίες.

Δημόσια Ασφάλεια – Οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα ευελπιστούν ότι το 5G και το Internet of Things θα συντελέσει στην αύξηση της ασφάλειας, μειώνοντας τη δαπάνη. Ταυτόχρονα, θεωρούν ότι τα νέα δίκτυα θα προσφέρουν ασφαλείς επικοινωνίες κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών.

Βιομηχανία Yψηλής Tεχνολογίας - Η πλειοψηφία των εταιρειών σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τη νέα τεχνολογία στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και στην ταχύτερη εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές. Ταυτόχρονα, αναμένουν ότι το 5G θα βοηθήσει στη διαχείριση των κινδύνων μέσω της παρακολούθησης των περιουσιακών στοιχείων και στη βελτίωση της ασφάλειας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Internet/Digital - Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα κοινωνικά δίκτυα, οι υπηρεσίες sharing και άλλοι βλέπουν στο 5G μια νέα τεχνολογία που θα τους βοηθήσει να κερδίσουν νέους πελάτες αλλά και να δημιουργήσουν ένα πιστό κοινό. Μάλιστα, σε ποσοστό 96% θεωρούν ότι το κορυφαίο όφελος της νέας τεχνολογίας είναι η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Υγεία – Στην πλειοψηφία τους τα στελέχη του κλάδου θεωρούν ότι μέσω του 5G θα μπορέσουν να εφαρμόσουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το 94% απάντησε ότι θα πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρήσεις τους για να επωφεληθούν από τα δίκτυα 5G, ενώ κρίσιμης σημασίας θεωρείται και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εκτός της απόδοσης του δικτύου.

Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες – Πραγματοποίηση συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και ενίσχυση της συχνότητάς τους θεωρούνται τα σημαντικότερα οφέλη, την ίδια στιγμή που τα στελέχη εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επίπεδο ασφάλειας που θα προσφέρει η νέα τεχνολογία.

Media/Gaming: Με την εμπειρία των καταναλωτών να είναι το μεγαλύτερο μέλημα των εταιρειών, το 5G εκτιμάται ότι θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό τους, με τεχνολογίες, όπως 4K video ή virtual reality, οι οποίες θα αξιοποιούνται καλύτερα λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας των δικτύων.

Η έκθεση της Ericsson βρίσκεται εδώ.

5G,ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home