Sony: πολύπλευρη η παρουσία της στην IFA 2016

Από νέα προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες μέχρι φουτουρισιστικά concepts και πρωτοβουλίες για νέες επιχειρήσεις.

Deasy @ 02.09.2016
Sony: πολύπλευρη η παρουσία της στην IFA 2016

Ένα πλούσιο μενού με νέα smartphones, προϊόντα ήχου, τηλεοράσεις κ.α. περιελάμβανε το μενού που «σερβίρισε» σήμερα η Sony στην IFA 2016. Το στίγμα είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας,  Kazuo Hirai, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα νέα προϊόντα εκφράζουν την αφοσίωση της Sony στη δημιουργία ακόμα πιο συναρπαστικών και ξεχωριστών προϊόντων, o οποίος αναφέρθηκε επίσης στις ποικίλες πρωτοβουλίες, που λαμβάνει η Sony αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες για καινοτομία στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως το πρόγραμμα Seed Acceleration, το Life Space UX, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Ας δούμε όμως τα νέα προϊόντα της εταιρείας…


Xperia Smartphones και Smart προϊόντα Xperia

Η Sony ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στη σειρά smartphones Xperia X: τη νέα ναυαρχίδα Xperia XZ, και το Xperia X Compact. Και τα δύο προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία στη χρήση της κάμερας, χάρη στην νέα μας τεχνολογία Triple image sensing. Το Xperia XZ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τον Οκτώβριο, ενώ το Xperia X Compact θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο.

Sony Xperia XZ

Σύμφωνα με τη Sony, η τεχνολογία Triple image sensing, επιτρέπει τη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών  στο κλάσμα του δευτερολέπτου, σε οποιοδήποτε περιβάλλον,  συνδυάζοντας τις εξής τρεις τεχνολογίες:

‒             Image sensing (Ανίχνευση εικόνας) με γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση (AF) και εξαιρετική λειτουργία παρακολούθησης αντικειμένου, χάρη σε ένα κορυφαίο αισθητήρα εικόνας, εξοπλισμένο με το σύστημα Predictive Hybrid AF, ώστε να παρακολουθεί και να προβλέπει την επόμενη κίνηση του αντικειμένου

‒             Distance sensing (Ανίχνευση από απόσταση) με τον αισθητήρα Laser AF, για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

‒             Color sensing (Ανίχνευση χρώματος) με τον αισθητήρα RGBC-IR, ο οποίος συλλαμβάνει με ακρίβεια τα χρώματα, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Sony Xperia X Compact

Τα δυο αυτά μοντέλα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στη λήψη βίντεο, αφού είναι τα πρώτα smartphones που διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, για να μπορείτε να απολαμβάνετε ομαλότερα βίντεο, ακόμα και σε κοντινά ζουμ. Διαθέτουν έξυπνες λειτουργίες, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείτε το Xperia σας, όπως για παράδειγμα την τεχνολογία Adaptive Charging, την οποία ανέπτυξε η Qnovo Inc., και η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Το Xperia XZ έχει οθόνη 5,2” Full HD και μεταλλική επένδυση για τέλεια εφαρμογή στο χέρι σας. Το Xperia X Compact έχει οθόνη 4,6” HD.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι το Xperia Ear, το in-ear  και hands-free smart προϊόν της, που φέρνει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο, αρχικά σε επιλεγμένες αγορές. Το Xperia Ear ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές με εύχρηστες λειτουργίες, ενώ συνδέεται ασύρματα με το smartphone σας, και σας παρέχει πληροφορίες και βοήθεια με αλληλεπίδραση φυσικής φωνής. Εξοπλισμένο με τεχνολογία Sony Agent και έναν αισθητήρα εγγύτητας, το Xperia Ear σάς δίνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως το πρόγραμμά σας και εξατομικευμένες ενημερώσεις, όταν το τοποθετείτε μέσα στο αυτί σας. Μπορείτε, λοιπόν, να παραμένετε συνδεδεμένοι όσο θα απολαμβάνετε τον κόσμο γύρω σας. Η Sony θα παρουσιάσει επίσης το Xperia Projector και το Xperia Agent ως ιδέες, σε συνδυασμό με υπηρεσίες από τη Yahoo Japan και τη Nestlé Japan, δίνοντας μια γεύση από τις εμπειρίες χρήστη που προσφέρουν τα προϊόντα Smart.

 

Ήχος

Η Sony παρουσίασε μια νέα σειρά – ναυαρχίδα, τη σειρά Signature, η οποία αντιπροσωπεύει τη σύγκλιση των ανώτερων αναλογικών και ψηφιακών τεχνολογιών της Sony, που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή η σειρά προϊόντων ήχου υψηλής ανάλυσης (Hi-Res) αποτελείται από τα στερεοφωνικά ακουστικά MDR-Z1R, δυο νέα μοντέλα Walkman της σειράς WM1 (το NW-WM1Z και το NW-WM1A), και τον ενισχυτή ακουστικών TA-ZH1ES. Η νέα αυτή σειρά, σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει τα καλύτερα υλικά, ώστε να αναπαράγει τον καλύτερο δυνατό ήχο, ακολουθώντας ταυτόχρονα μια αντισυμβατική προσέγγιση στον σχεδιασμό της.

 Η Sony αποκάλυψε τα στερεοφωνικά ασύρματα ακουστικά MDR-1000X ήχου Hi-Res με τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας μουσική, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα θόρυβο. Ταυτόχρονα, τα ακουστικά διαθέτουν και λειτουργίες για να ακούτε τους ήχους γύρω σας, από ανακοινώσεις από μεγάφωνα, μέχρι συζητήσεις, χωρίς να χρειάζεται να τα βγάζετε.

Εκτός από τα παραπάνω, η Sony παρουσιάζει στο πλαίσιο της IFA ένα ισχυρό οικιακό ηχοσύστημα Hi-Res (μοντέλο MHC-GT7DW), δυο ασύρματα ακουστικά Extra Bass για σπορ (μοντέλα MDR-XB80BS και MDR-XB50BS) και ένα Hi-Res Walkman της σειράς NW-A30, με βελτιωμένη εύχρηστη οθόνη αφής 3,1”.

 

Bravia 4K

Η σειρά Z της Sony, η νέα ναυαρχίδα των τηλεοράσεων BRAVIA 4K HDR (ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και διατίθεται σε μοντέλα 100”/75”/65”) διαθέτει ένα νέο επεξεργαστή εικόνας 4K, τον 4K HDR X1 Extreme. Αυτή η σειρά τηλεοράσεων, είναι η πρώτη που ενσωματώνει την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού της Sony, Backlight Master Drive, η οποία με την πυκνή, άμεση full-array LED δομή της προσφέρει βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα χρώματα, φέρνοντας τον πραγματικό κόσμο στο σαλόνι σας.

Ο νέος επεξεργαστής 4K HDR Processor X1 Extreme διαθέτει 40% μεγαλύτερη ικανότητα επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο συγκριτικά με τον διάσημο 4K Processor X1. Ο νέος X1 Extreme ενσωματώνει τρεις νέες τεχνολογίες: “Object-based HDR remaster”, η οποία αναβαθμίζει το περιεχόμενο με στάνταρ δυναμικό εύρος (SDR) σε ποιότητα που αγγίζει το 4K HDR,  “dual database processing”, η οποία αφαιρεί τον ανεπιθύμητο ψηφιακό θόρυβο για εξαιρετική εικόνα, και την “Super Bit Mappin 4K HDR”, η οποία δημιουργεί ομαλότερες χρωματικές διαβαθμίσεις. Αυτές οι τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Backlight Master Drive, προσφέρουν την απόλυτη 4K HDR εμπειρία σε ποικίλα είδη περιεχομένου, με εκπληκτική φωτεινότητα, αντίθεση και ζωντανά χρώματα. 

 

Digital Imaging

Η νέα FDR-X3000R 4K Action Cam της Sony είναι η πρώτη Action Cam εξοπλισμένη με την καινοτόμα τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Balanced Optical SteadyShot, που βρίσκεται στο φακό της. Αυτή η νέα τεχνολογία, εξασφαλίζει ότι τα βίντεο που γυρίζετε είναι ομαλά και σταθερά, ακόμα και σε ανάλυση 4K ή σε λειτουργίες εγγραφής μεγάλων ταχυτήτων. Ο νέος ευρυγώνιος φακός ZEISS Tessar αποδίδει ακόμα πιο φυσικές εικόνες με σημαντικά λιγότερη παραμόρφωση. Τέλος, χάρη στα παρεχόμενα αξεσουάρ, όπως το τηλεχειριστήριο Live-View, σας δίνει τον πλήρη έλεγχο στις λήψεις και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της κάμερας.

 

Future Lab Program

Στο πλαίσιο της IFA, h Sony επιδεικνύει επίσης το «T», το δεύτερο πρότυπο concept από το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης Future Lab Program, το οποίο έχει σκοπό να δημιουργήσει με τους χρήστες μελλοντικούς τρόπους ζωής. Το «T» φτιάχτηκε έχοντας ως άξονα την ιδέα ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες θα πρέπει να είναι μια πιο φυσική εμπειρία. Μετατρέπει ένα tabletop ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια σε μια interactive οθόνη, προβάλλοντας εικόνες που ανταποκρίνονται στην αφή. Το Future Lab Program θα αρχίσει να δέχεται συμμετέχοντες στις ΗΠΑ για ένα πρόγραμμα πρώτης υιοθέτησης για το πρώτο πρότυπο concept «N», από την 1η Σεπτεμβρίου. Για αναλυτικές οδηγίες κατάθεσης αιτήσεων έχει δημιουργηθεί το παρακάτω website: http://www.futurelab.sony.net/N/

Η Sony θα παρουσιάσει, επίσης, τα διάφορα προϊόντα που δημιουργήθηκαν μέσα από την καινούργια πρωτοβουλία της, το πρόγραμμα Seed Acceleration, που είναι ένα εσωτερικό σύστημα «εκκόλαψης» νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τα αυτόνομα drones και τις υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων που είναι cloud-based για μέτρηση και εξακρίβωση, οι οποίες δημιουργήθηκαν από κοινού με την Aerosense Inc., και το νέο εκπαιδευτικό κιτ της Sony που λέγεται KOOV, το οποίο έχει μια σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία ρομποτικής και τον προγραμματισμό.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home