Ενδιαφέρον των καταναλωτών στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για τις πληρωμές τους

Deasy @ 25.07.2016
Ενδιαφέρον των καταναλωτών στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για τις πληρωμές τους

Πάνω από τα 2/3 των Ευρωπαίων καταναλωτών θέλουν να χρησιμοποιήσουν βιομετρικά στοιχεία ως μέθοδο πιστοποίησης πληρωμών, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Visa. H έρευνα αναδεικνύει το ενδιαφέρον των ευρωπαίων καταναλωτών στη χρήση βιομετρικών στοιχείων με τα ¾ αυτών να θεωρούν ασφαλή την πιστοποίηση αυτής της μεθόδου σε συνδυασμό με μια συσκευή πληρωμών.

Ταυτόχρονα, το 51% δηλώνει ότι η διαδικασία επιβεβαίωσης της ταυτότητας του ατόμου μέσα από την ανίχνευση ενός μοναδικού χαρακτηριστικού του, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, θα δημιουργούσε γρηγορότερη και ευκολότερη εμπειρία πληρωμών σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους. Ομοίως, το ένα-τρίτο βρίσκει θετικό το γεγονός ότι η βιομετρική πιστοποίηση σημαίνει πως τα στοιχεία τους θα είναι ασφαλή ακόμη και αν η συσκευή τους χαθεί ή κλαπεί.


Εξοικείωση με το δακτυλικό αποτύπωμα

Στην έρευνα που συμμετείχαν πάνω από 14.000 Ευρωπαίοι καταναλωτές, αποκαλύπτεται ότι η διακριτικότητα και η εξοικείωση με τις βιομετρικές μορφές ταυτοποίησης αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Με την έλευση των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θεωρείται η πιο δημοφιλής μορφή χάρη στην ευκολία και την ασφάλεια που προσφέρει. Εάν εστιάσουμε αποκλειστικά στην ασφάλεια των βιομετρικών τεχνολογιών, το 81% των καταναλωτών θεωρεί τα δακτυλικά αποτυπώματα πιο ασφαλή, με το σκανάρισμα της ίριδας να ακολουθεί (76%).

Γι’ αυτό το λόγο περισσότεροι από τους μισούς (53%) προτιμούν το δακτυλικό αποτύπωμα για πληρωμές, σε σχέση με άλλες μορφές βιομετρικής πιστοποίησης.

Στην Ευρώπη, κάποιοι καταναλωτές αναφέρουν πως θα προτιμούσαν φωνητική αναγνώριση ή αναγνώριση προσώπου ως μέθοδο πληρωμής, είτε πρόκειται για πληρωμή με τη φυσική τους παρουσία σε ένα κατάστημα, είτε για online αγορές (12% και 15% αντίστοιχα).

 

Η ισορροπία μεταξύ Ασφάλειας και Ευκολίας είναι το κλειδί

Με πάνω από τα δύο-τρίτα (67%) των καταναλωτών να αναγνωρίζουν τη σημασία της ασφαλείας των συναλλαγών, οι νέες μορφές πιστοποίησης πρέπει να προσφέρουν ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και ασφάλειας

Το 48% θέλει να κάνει χρήση της βιομετρικής πιστοποίησης για πληρωμές στα μέσα μεταφοράς

Το 47% θέλει να κάνει χρήση της βιομετρικής πιστοποίησης για πληρωμές σε μπαρ ή εστιατόρια

Το 46% θέλει να χρησιμοποιεί βιομετρική πιστοποίηση για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών όπως ψώνια στο σούπερ μάρκετ, καφέ και φαγητό

Το 40% θέλει να τη χρησιμοποιεί για online αγορές

Το 39% όταν κατεβάζει περιεχόμενο

VISA,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home