Επίθεση χάκερς σε ελληνικές τράπεζες

Deasy @ 30.11.2015
Επίθεση χάκερς σε ελληνικές τράπεζες

Έγινε γνωστό σήμερα αλλά η επίθεση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, με τη ρώσικη ομάδα χάκερς Armada Collective να βάζει στο στόχαστρο τα συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής τριών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες φέρονται (με βάση τα σχετικά ρεπορτάζ) να είναι οι Eurobank, Attica και Alpha.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι χάκερς πραγματοποίησαν επιθέσεις τύπου DDoS, βομβαρδίζοντας με συνεχή μηνύματα τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών, θέτοντάς τα για λίγα λεπτά εκτός λειτουργίας. Ταυτόχρονα με την επίθεση οι χάκερς ζήτησαν λύτρα ύψους 20.000 ευρώ σε bitcoins για να τη σταματήσουν.

Για την αντιμετώπιση της επίθεσης υπήρξε συννόηση των τραπεζικών συστημάτων με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ΕΥΠ, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ενεπλάκησαν και μεγάλοι ελληνικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, ώστε να αυξήσουν τα όρια επισκεψιμότητας που μπορούν να δεχθούν τα online τραπεζικά συστήματα.

Η Armada Collective θεωρείται ότι είναι μια ρώσικη ομάδα χάκερς, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να πετύχει επιθέσεις τύπου DDoS έως και 1 Tbps ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής φθάνει τα 722 Mbps.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home