Τέλος ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρο στο One Drive

Deasy @ 03.11.2015
Τέλος ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρο στο One Drive

Φαινόμενα κατάχρησης του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου στο One Drive στους συνδρομητές του Office 365 αντιλήφθηκε η Microsoft με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ένα σταδιακό downsize των πακέτων συνδρομής της cloud υπηρεσίας της.

Συγκεκριμένα, η Microsoft (μέσα από το blog της) έκανε γνωστό ότι οι συνδρομητές με απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο One Drive θα πρέπει να περιοριστούν από εδώ και στο εξής στο 1ΤΒ. Αιτία το γεγονός ότι διαπίστωσε αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι χρήστες είχαν ανεβάσει ένα τεράστιο όγκο αρχείων (που περιείχαν συλλογές ταινιών, τραγουδιών κλπ) αγγίζοντας ακόμα και τα 74ΤΒ αποθηκευτικού χώρου, ξεπερνώντας κατά 14.000 φορές τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη. Οι χρήστες αυτοί έχουν πλέον 12 μήνες μπροστά τους για να κατεβάσουν από το One Drive τα αρχεία τους, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο όριο του 1ΤΒ.

Κι αν στην παραπάνω περίπτωση δικαιολογούνται οι αλλαγές της Microsoft, αυτές που ακολουθούν παρακάτω είναι εντελώς αντίθετες με την κοινή πρακτική που ακολουθούν άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud (Dropbox, Box, Amazon κλπ.).

Συγκεκριμένα, τα πακέτα των 100GB και των 200GB σταματάνε να υφίστανται από το 2016 και περιορίζονται στα 50GB, με μικρότερη συνδρομή 1,99 δολάρια το μήνα Ωστόσο, οι ήδη συνδρομητές των δύο παραπάνω πακέτων θα συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν.

Τέλος, ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος των 15GB περιορίζεται πλέον μόλις στα 5GB, επίσης από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, οι ήδη χρήστες τα αρχεία των οποίων ξεπερνούν τα 5GB έχουν δώδεκα μήνες στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν στο νέο όριο.

ONEDRIVE,CLOUD COMPUTING,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home