Δοκιμαστική χρήση drone από την Hellas Direct

Deasy @ 09.09.2015
Δοκιμαστική χρήση drone από την Hellas Direct

Σε πιλοτικό στάδιο δοκιμής της χρήσης drones, τα οποία θα πετούν στο σημείο των τροχαίων ατυχημάτων προχωράει η online ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct.Το θέμα αποκάλυψε με άρθρο του στο vima.gr ο καλός φίλος και δημοσιογράφος Αχιλλέας Χεκίμογλου, δίνοντας και σε εμάς την «πάσα» για να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους της εταιρείας για να μάθουμε μερικές λεπτομέρειες.

Όπως μας ανέφεραν από την Hellas Direct, οι δοκιμές βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, αφού περιορίζονται και από το ασαφές νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη χρήση των νέων αυτών πτητικών μέσων. Η Hellas Direct έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει το drone συμπληρωματικά με τις ασφαλιστικές της υπηρεσίες και στόχος είναι να φθάνει στο σημείο του ατυχήματος μέσα σε λίγα λεπτά, να καταγράφει με φωτογραφίες το περιστατικό (όπως ο αντιπρόσωπος κάθε εταιρείας) και να είναι συνδεδεμένο online με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, μεταφέροντας τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Η Hellas Direct σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το drone σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ώστε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για το που και πότε μπορεί να φανεί ωφέλιμη η χρήση του νέου πτητικού μέσου. Ταυτόχρονα, είναι σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Ελλάδα.

Εφόσον κριθεί ωφέλιμη η χρήση του drone η Hellas Direct έχει ως απώτερο στόχο να αναπτύξει στόλο έως και 1.000 τέτοιων συσκευών που θα σταθμεύουν σε σημεία κοντά στα οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των πελατών της.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home