Αγοράσαμε online εισιτήριο για το μετρό

(μεγάλη μέρα ξημέρωσε)

Deasy @ 18.12.2014
Αγοράσαμε online εισιτήριο για το μετρό


Η μέρα ξεκίνησε με καλά νέα. Προσπερνούμε ότι χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του 2014 για να το δούμε (επιτέλους), πάντως οι συγκοινωνίες της Αθήνας λανσάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αγορά του μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η εφαρμογή TfA (δηλαδή, Transport for Athens) tickets είναι διαθέσιμη στο Apple Store και στο Google Play και για την υλοποίησή της ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έχει συνεργαστεί με την JustRide, συνεργάτη της Mastercard, αλλά αυτά τα έχεις ήδη διαβάσει.

Φυσικά το δοκιμάσαμε και στο παρουσιάζουμε βήμα-βήμα.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, χρειάζεται να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να δηλώσεις μόνο ένα email και έναν κωδικό πρόσβασης. Λίγα λεπτά αργότερα σου έρχεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης από τον αποστολέα noreply@justride.com με ένα link το οποίο θα πρέπει να πατήσεις για να γίνει η επιβεβαίωση της εγγραφής.

 Για κάποιο λόγο που δεν αντιλαμβανόμαστε, πήραμε το ίδιο μήνυμα 4 φορές, άβολο και ολίγον τι ενοχλητικό, αλλά έχουμε δει και χειρότερα στη ζωή μας.

Εκτός της εφαρμογής στο κινητό φαίνεται πως ετοιμάζεται να λειτουργήσει και έκδοσή της σε Web περιβάλλον (κοίτα λίγο το http://oasa.justride.com), ώστε αν είσαι μπροστά σε υπολογιστή να μπορείς να προχωρήσεις στην αγορά εισιτηρίων πιο εύκολα. Καλά τα smartphones και τα tablets αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα κλασικό... απλωμένο πληκτρολόγιο.

Επιστρέφουμε όμως στην εφαρμογή. Πατάς "Αγορά εισιτηρίων" και σου εμφανίζεται ο κατάλογος με όλα τα εισιτήρια (κανονικής και μειωμένης τιμής) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο συγκοινωνιακό δίκτυο.

Δυστυχώς, μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών δεν πωλούνται. Μα γιατί; Θα ήταν μια ωραία ευκολία, άσε που θα γλίτωνες την αναμονή στα γκισέ για ανανέωση.

Τέλος πάντων, επιλέγεις τον τύπο του εισιτηρίου και μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αγοράσεις έως 5 τεμάχια.

Εδώ τώρα θα χρειαστεί λίγη δουλίτσα, καθώς πρέπει να εισάγεις τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σου κάρτας.

Στο σημείο αυτό μπορείς να επιλέξεις αν τα στοιχεία της κάρτας θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην εφαρμογή, πράγμα που αν το πράξεις σημαίνει πως στις επόμενες αγορές θα πρέπει να εισάγεις μόνο το CCV της κάρτας. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στην εφαρμογή ή την υπηρεσία, κάνεις τη συναλλαγή χωρίς αποθήκευση των στοιχείων.

Αυτό ήταν. Στην επόμενη μετακίνησή σου με τις αστικές συγκοινωνίες και λίγο πριν τις χρησιμοποιήσεις πας στα αγορασμένα εισιτήρια, ενεργοποιείς ένα και είσαι έτοιμος για βόλτες. Στο μεταξύ, στο email σου θα σου έρθει μια απόδειξη αγοράς. Καθαρές δουλειές...

Εντυπώσεις

Απλή και εύκολη στη χρήση της η εφαρμογή, αλλά θα θέλαμε οπωσδήποτε δύο πράγματα. Αγορές μέσω Web περιβάλλοντος και δυνατότητα αγοράς και ανανέωσης καρτών απεριορίστων διαδρομών.

 

Photo credit: flickr / Kat

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,google play,APP STORE,ΟΑΣΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home