MWC 2010

MWC 2010

Θέλετε κινητό με ενσωματωμένο projector για τις εταιρικές παρουσιάσεις σας; Ή μήπως προτιμάτε κάτι σε υπολογιστή που φοριέται στο κεφάλι σας; Ή ακόμη καλύτερα ακουστικά που τα χειρίζεστε με τα μάτια σας; Σε μία έκθεση όπως αυτή του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη, τέτοιου είδους gadgets ήταν αρκετά. Και σας παρουσιάζουμε εκείνα που μας προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

 

Προβολή από το κινητό

Η Samsung το ονομάζει Beam επειδή το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα (ή projector αν προτιμάτε την αγγλική ορολογία). Πρακτικά, ο projector προβάλλει ότι φαίνεται στην οθόνη της συσκευής. Η εικόνα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά για μία εταιρική παρουσίαση ή για την ιδιωτική προβολή μίας κινηματογραφικής ταινίας, μία χαρά τα καταφέρνει. Οι άνθρωποι της Samsung μας ενημέρωσαν ότι θα κάνει την εμφάνιση του στα καταστήματα μέχρι το καλοκαίρι. Δεν μας είπαν, όμως, ούτε το κόστος, ούτε το πόσο γρήγορα θα εξαντλείται η μπαταρία.

 

Φορέστε τον υπολογιστή στο κεφάλι σας

Η Motorola έδειχνε έναν υπολογιστή κεφαλής. Για την ακρίβεια, φοράτε το ειδικό κράνος και στο ένα μάτι σας προβάλλετε το μενού, στο οποίο κινείστε με φωνητικές εντολές. Η αναγνώριση φωνής ήταν εκπληκτική και μπορεί να ζαλίζεσαι λίγο, αλλά το συνηθίζεις γρήγορα. Δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει να πωλείται αλλά προορίζεται για χρήση σε εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αντίστοιχα περιβάλλοντα. Λίγο δύσκολο να δούμε να κυκλοφορεί κάποιος με ένα τέτοιο υπολογιστή κεφαλής στο τρένο...

 

DoComo earphone

Τα εικονιζόμενα ακουστικά δεν είναι συνηθισμένα. Και αυτό γιατί μπορείτε να ανεβάζετε και να μειώνετε την ένταση της μουσικής που ακούτε κινώντας τα μάτια σας! Μην ανησυχείτε, δεν θα τα δείτε σύντομα στα καταστήματα, δεδομένου ότι αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα της ιαπωνικής NTT DoCoMo.

 

Διαφορετικό Bluetooth

Δεν ξέρετε τι να κάνετε το Bluetooth ακουστικό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε; Τότε, η λύση είναι το MogoTalk της αμερικανικής Newton Peripherals. Προς το παρόν μόνο για iPhone, αλλά έπεται και η έκδοση για Blackberry Storm. Η ειδική θήκη τοποθετείται στην πίσω πλευρά του iPhone και υπάρχει ειδικός χώρος για ένα πολύ όμορφο και λεπτό Bluetooth ακουστικό, το οποίο φορτίζει κιόλας. Το άσχημο είναι ότι το προϊόν κοστίζει 129 δολάρια και δεν έχει έρθει ακόμη στην Ευρώπη.

 

Πεντάρα οθόνη

Θεωρητικά είναι ένα μεγάλο κινητό τηλέφωνο. Αλλά η οθόνη 5 ιντσών του Dell Mini 5 μπορεί (μια χαρά) να χρησιμοποιηθεί και για την προβολή ταινιών. Το web browsing είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με όλα τα υπάρχοντα smartphones. Επιπλέον, είναι και γρήγορο. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πότε θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας. Μάλλον δεν θα αργήσει.

 

Λάθος μετάφραση

Για το τέλος, κρατήσαμε μία γκάφα. Και μάλιστα από τη Google. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ είχε τελειώσει την ομιλία του στο κατάμεστο auditorium του Fira de Barcelona, έχοντας παρουσιάσει το νέο σλόγκαν της εταιρείας: Mobile First. Το χρονικό διάστημα που απαντά στις ερωτήσεις του κοινού, στην κεντρική οθόνη προβάλλεται το νέο σλόγκαν σε διάφορες γλώσσες, μία εκ των οποίων είναι και η ελληνική. Μόνο που το Google Translator δεν είχε κάνει καλά τη δουλειά του με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η φράση “πρώτο κινητό” αντί για το σωστό “Πρώτα το κινητό”. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.

MOBILE WORLD CONGRESS,GADGETS,DELL,MOTOROLA,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home