Μικρά tips για το PC σου

kostas-kun @ 23.05.2011
Μικρά tips για το PC σου

Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο για αυτή την εβδομάδα, οπότε είπα να ακολουθήσω μια άλλη λογική. Θα σου προτείνω μερικά μικρά tips, που θα σε διευκολύνουν στην καθημερινότητά σου με το PC. Έτσι αντί για μία λύση, σου έχω πέντε...

1.Internet, το αγαπημένο μου κομμάτι, το ξέρεις ότι δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεις στο Google; Τι εννοώ; Αν αντί για τη διεύθυνση μιας σελίδας πληκτρολογείς αυτό που ψάχνεις στη μπάρα διεύθυνσης, θα γίνει αυτόματα αναζήτηση στο Google. Δοκιμασμένο στις νεότερες εκδόσεις των πιο γνωστών browsers. Θα μου πεις βέβαια, "τώρα σιγά το χρόνο που γλυτώνω" και θα σου απαντήσω ναι έχεις δίκιο, αλλά γλυτώνεις. Μάλιστα αν ψάχνεις συχνά για κάτι συγκεκριμένο θα σε βοηθήσει.

2. Επίσης μπορείς να πληκτρολογήσεις κατευθείαν π.χ. deasy.gr χωρίς www. και http:// σε οδηγεί αυτόματα στη σελίδα που θέλεις. Ένα ακόμα εύχρηστο χαρακτηριστικό που μπορείς να βρεις στον Internet Explorer και Google Chrome (κι όμως ο Mozilla Firefox δεν το έχει) είναι το άνοιγμα μιας νέας καρτέλας, στη σελίδα που ήδη βρίσκεσαι. Κάνεις δεξί click πάνω στην παρούσα καρτέλα και στις επιλογές που εμφανίζονται κάνεις click στην επιλογή "Αναπαραγωγή καρτέλας".

 

Για να πάμε και μια σύντομη διαδρομή στα windows,

3. Εντόπισες κάτι περίεργο και θέλεις να πάρεις ένα screenshot; Κάνεις το εξής απλό: πατάς το κουμπί Print Screen, ανοίγεις το πρόγραμμα της ζωγραφικής και ή πατάς Ctrl + V ή επιλέγεις επικόλληση. Έτοιμο το screenshot.

4. Έρχεται και το άλλο tip... Είσαι ακόμα στη ζωγραφική και έχεις πατήσει αποθήκευση, στο παράθυρο που εμφανίστηκε δίνεις το όνομα που επιθυμείς και ναι δεν πειράζει να σβήσεις την επέκταση του αρχείου μετά το όνομα. Αυτό γιατί έχεις επιλέξει στην ακριβώς από κάτω γραμμή τι μορφή θέλεις να έχει το αρχείο σου.

5. Αργεί περισσότερο από το συνηθισμένο ο υπολογιστής σου; Κάτι γρήγορο που μπορείς να κάνεις είναι δεξί click στην μπάρα εργασίας κάτω και επέλεξε "Εκκίνηση Διαχείριση Εργασιών" και στο tab Διεργασίες μπορείς να δεις ποιο πρόγραμμα σου τρώει τους περισσότερους πόρους (μνήμη, cpu) και να το κλείσεις επιλέγοντας το και πατώντας στο τέλος διεργασίας κάτω δεξιά.

DESKTOP PC,TIPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home