Ε.Ε.: Προτάσεις για την αντιμετώπιση της online παραπληροφόρησης

Deasy @ 13.03.2018
Ε.Ε.: Προτάσεις για την αντιμετώπιση της online παραπληροφόρησης

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που είχε συστήσει η Ε.Ε. για να καταθέσει προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της online παραπληροφόρησης κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα την έκθεσή της στην επίτροπο ψηφιακής οικονομίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Δεν ξέρουμε αν το περίμενες αλλά αυτή η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι online πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δεσμευτούν σε έναν κώδικα αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως σκοπίμως απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο fake news, διευκρινίζοντας πως αυτός είναι ακατάλληλος για να αποτυπώσει τα περίπλοκα προβλήματα της παραπληροφόρησης, στην οποία συγκαταλέγεται επίσης το περιεχόμενο που αναμειγνύει κατασκευασμένα στοιχεία με πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 68% των Ευρωπαίων και το 74% των Ελλήνων δηλώνει πως τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα "σκοντάψει" σε μια είδηση που είναι εσφαλμένη ή εντελώς ψευδής.

Το 26% των Ευρωπαίων και το 35% των συμπατριωτών μας δηλώνει πως δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μια είδηση είναι ψευδής και αν αυτά τα μεγέθη σου φαίνονται μικρά, σκέψου πως εκλέγονται κυβερνήσεις με μικρότερα ποσοστά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,FAKE NEWS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home