Άτιμε moderator θα πεθάνεις

Άτιμε moderator θα πεθάνεις

Το να κρατάς μια πλατφόρμα καθαρή από σεξισμό, ξενοφοβία και spam δεν είναι εύκολη υπόθεση και άμα η πλατφόρμα είναι μεγάλη και δημοφιλής αντίστοιχα μεγαλώνει και το επίπεδο δυσκολίας. Αυτό όμως είναι το λιγότερο.

Ελεγκτές περιεχομένου του Reddit που μίλησαν στο Engadget περιγράφουν μία κατάσταση που ξεφεύγει από τα όρια. Όλοι έκαναν λόγο για απειλές που δέχθηκαν κατά της ζωής τους επειδή δεν επέτρεψαν κάποιες δημοσιεύσεις στο site που αυτοχαρακτηρίζεται ως "η πρώτη σελίδα του διαδικτύου".

Ο αριθμός των απειλών και των εκτός ορίων αντιδράσεων των χρηστών αυξάνεται όταν υπάρχουν μεγάλα θέματα στην επικαιρότητα, λέει ένας από τους ελεγκτές και στέκεται ιδιαίτερα στις περιόδους που υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα στην πολιτική ή δραστηριότητα με πολιτικές προεκτάσεις. Τον πιστεύουμε.

Τουλάχιστον αν υπήρχε κάποιο κέρδος θα είχε νόημα να εργάζεται κανείς και να ακούει (άσχημα) σχολιανά κάθε μέρα από αγριεμένους χρήστες. Όμως με την εξαίρεση περίπου 50 διαχειριστών που πληρώνονται κανονικά, οι υπόλοιποι που ασχολούνται στον έλεγχο του περιεχομένου φαίνεται πως ανταμοίβονται μόνο με ολίγη δόξα. Τέτοια δόξα βέβαια, όπου κάποιος ακούει τα μύρια όσα και λαμβάνει απειλές για τη ζωή του συνοδευόμενες από βεβαιότητες της μορφής "ξέρω πως παίρνεις κάθε μέρα το λεωφορείο νούμερο 15" (που λέει ο λόγος) να λείπει. Δες πώς τα περιγράφουν από πρώτο χέρι οι moderators του Reddit.

REDDIT.COM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home