Το πρώτο hackathon για μαθητές στην Ελλάδα

Το πρώτο hackathon για μαθητές στην Ελλάδα

Τα τελευταία 2-3 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε δει να διοργανώνονται αρκετά hackathons με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα που απευθύνονται σε φοιτητές ή επαγγελματίες που αναζητούν τρόπους προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Μέχρι τώρα, όμως, δεν είχαμε δει να διοργανώνεται κάποιο hackathon για μαθητές, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-15 Οκτωβρίου) θα έχουμε το πρώτο hackathon που απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το StCatsHacks θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του St. Catherine's British School στη Λυκόβρυση και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία ιδέα που είχαν μία ομάδα μαθητές (Στέφανος Καραθανάσης, Νικόλαος Καμαρινάκης και Jason Singer), οι οποίοι και εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο project από τον περασμένο Απρίλιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους, Στέφανου Ζησίδη.

Ο στόχος είναι η προσέλκυση 100 μαθητών από όλη την Ελλάδα και μέχρι πριν από μερικές ημέρες ο αριθμός των συμμετεχόντων είχε φθάσει τους 55, νούμερο το οποίο σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Το hackathon ξεκινά στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 μ.μ. την Κυριακή.

Στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που υπάρχει σε αρκετά σχολεία για την προώθηση του αποκαλούμενου STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) και τη δημιουργία μίας κοινότητας μαθητών που να ασχολούνται με το STEM, όπως, φυσικά, να υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες από άλλα σχολεία στην Ελλάδα.

Την προσπάθεια των μαθητών του St. Catherine υποστηρίζουν ως χορηγοί οι Cisco, Intrasoft, CLC (Test Preparation Center) και PepsiCo, στελέχη των οποίων θα είναι και μέντορες των ομάδων.

HACKATHON,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home