900 εκατομμύρια για το Viber

Deasy @ 14.02.2014
900 εκατομμύρια για το Viber

Το ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten για να αποκτήσει τη δημοφιλή υπηρεσία Viber.

Εκτός από το γεγονός ότι το Viber θα δώσει στην ιαπωνική εταιρεία να αποκτήσει αποτύπωμα σε άλλες αγορές, η Rakuten είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θελήσει να περάσει το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει ήδη μέσα από την πλατφόρμα της Viber. Μια πρακτική που συνηθίζεται στις ασιατικές αγορές για τις πλατφόρμες μηνυμάτων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η βάση των χρηστών των υπηρεσιών της Rakuten αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 200 εκατομμύρια, ενώ το Viber έρχεται να προσθέσει περίπου 300 εκατομμύρια. Εξαιρετώντας τις ενδεχόμενες αλληλοκαλύψεις, το σίγουρο είναι ότι πλέον η βάση των χρηστών της Rakuten τουλάχιστον διπλασσιάζεται. 

Άλλωστε και οι πρώτες δηλώσεις από την πλευρά της Rakuten επιβεβαιώνουν τα παραπάνω σενάρια. «Η εξαγορά θα μας δώσει την ώθηση να διεισδύσουμε σε νέες αγορές με πολλαπλό ψηφιακό περιεχόμενο που θα συνδυάζει e-commerce και οικονομικές υπηρεσίες» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

VIBER,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home