Στην πόρτα σου πριν το παραγγείλεις

Πρωτοποριακή υπηρεσία που προβλέπει τις αγορές των χρηστών από την Amazon.

Deasy @ 20.01.2014
Στην πόρτα σου πριν το παραγγείλεις

Οι προσπάθειες των μεγάλων ηλεκτρονικών καταστημάτων να μειώσουν το χρόνο παράδοσης των προϊόντων είναι συνεχείς και θεωρούνται ως αποφασιστική παράμετρος με την οποία θα κερδίσουν ακόμα περισσότερες παραγγελίες και βέβαια επιπλέον μερίδιο αγοράς έναντι των φυσικών καταστημάτων.

Ωστόσο, η Amazon μάλλον το παρακάνει, καθώς ετοιμάζει μια πρωτοποριακή υπηρεσία που θα προβλέπει τις παραγγελίες των χρηστών και θα ξεκινάει τη διανομή των προϊόντων ακόμα και πριν αυτοί το παραγγείλουν. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από μία τεχνική της που περιγράφεται σε μια πατέντα που κέρδισε τον προηγούμενο μήνα από την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό αγορών των χρηστών, αναζητήσεις προϊόντων, wish lists κ.α. η Amazon φαίνεται ότι είναι σε θέση να προβλέπει τις επόμενες αγορές τους και κατ’ επέκταση να ξεκινάει τη διανομή τους περιφερειακά κέντρα διανομής που διαθέτει σε αρκετές περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει ήδη φέρει το προϊόν πιο κοντά στον πελάτη, περιμένοντας το πολυπόθητο click από αυτόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει αν (και πότε) θα ξεκινήσει την εφαρμογή της τεχνικής. Ωστόσο, στην τεχνική περιγράφεται ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο η Amazon θα αντιμετωπίσει τα περιστατικά λάθους που θα βγάζουν οι αλγόριθμοί της στις προβλέψεις. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται, ώστε να μειωθούν οι επιστροφές προϊόντων και κατ’ επέκταση τα κόστη τους, τα προϊόντα θα μπορούσαν να δίνονται με έκπτωση ή ακόμα και ως δώρα, «γλυκαίνοντας» τους πελάτες.     

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,E-COMMERCE,ΗΠΑ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home