Sony Cyber-shot HX100V και HX9V

Φωτογραφικές μηχανές με 3D, μεγάλο οπτικό zoom, λειτουργία Intelligent Sweep Panorama High Resolution και GPS/Πυξίδα.

Deasy @ 02.02.2011

Ξεχάσατε την βιντεοκάμερά σας; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Με το πάτημα του ειδικού κουμπιού «Movie», οι παντοδύναμες Cyber-shot HX100V και HX9V της Sony, σας προσφέρουν πλέον λήψεις βίντεο Full HD. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές εγγράφουν με ρυθμό 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε προοδευτική σάρωση (1920x1080 50p) και μπορούν να αποτυπώσουν γρήγορη κίνηση με εξαιρετική ποιότητα και ευκρίνεια.

Επιπλέον, και οι δύο νέες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Η είναι γεμάτες με καινοτομίες τελευταίας τεχνολογίας της Sony, για φωτογραφίες, βίντεο και τρισδιάστατες εικόνες σε ποιότητα που θα περιμένατε από μια μεγαλύτερη και πιο ογκώδη μηχανή DSLR.

Ιδανική για όσους ταξιδεύουν, αλλά και όσους αγαπούν τη φωτογραφία, η Cyber-shot HX100V, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, διαθέτει φακό Vario-Sonnar της Carl Zeiss με επικάλυψη T* στις επιφάνειες των οπτικών μερών, η οποία εξαλείφει ουσιαστικά κάθε αντανάκλαση. Αυτός ο εξαιρετικός φακός προσφέρει δυνατό οπτικό zoom 30x για κοντινά πλάνα με απίστευτη λεπτομέρεια σε αντικείμενα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Η Cyber-shot™ HX100V είναι άνετη στη χρήση, μεταφέρεται εύκολα, ενώ η σχεδίασή της, όπως και η διάταξη των χειριστηρίων παραπέμπει σε μεγαλύτερες μηχανές DSLR.

Η μικρότερη και ελαφρύτερη Cyber-shot HX9V διαθέτει έναν εξαιρετικό φακό υψηλών επιδόσεων G Lens με ισχυρό zoom 16x και ευρυγώνια λήψη 24 mm για να καλύψει τις ανάγκες σας, σχεδόν σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Παρά το δυνατό τους zoom, η HX100V και η HX9V αποτυπώνουν με λεπτομέρεια  εικόνες χωρίς θολότητα και μειώνουν σημαντικά την αστάθεια στις λήψεις με τη μηχανή στο χέρι – ακόμη και όταν περπατάτε. Και οι δύο μηχανές διαθέτουν το πανίσχυρο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot με Active Mode, ένα τριπλό σύστημα αποτροπής κραδασμών («3-way shake cancellation») με το οποίο είναι εξοπλισμένες οι κορυφαίες βιντεοκάμερες της σειράς Handycam της Sony. Η διαφορά είναι εμφανής όταν κάνετε λήψεις κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, χωρίς τρίποδα, ακόμη και σε ρυθμίσεις τηλεφακού, όπου κανείς αντιλαμβάνεται και το παραμικρό τράνταγμα της μηχανής.

Τόσο η HX100V όσο και η HX9V, προσφέρουν μια σειρά επιλογών για λήψεις 3D με τις λειτουργίες 3D Sweep Panorama, 3D Still Image και Sweep Multi Angle. Ο αισθητήρας Exmor R™ CMOS των 16.2 ενεργών megapixel, βρίσκεται στην καρδιά και των δύο μοντέλων και υποστηρίζει μια νέα λειτουργία, την Intelligent Sweep Panorama HR (High Resolution). Απλά πατήστε το κλείστρο και σαρώστε τη σκηνή με τη μηχανή. Η Cyber-shot θα καταγράψει πανοραμικές εικόνες σε ανάλυση 10480 x 4096!

Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές έχουν άμεση απόκριση στις λειτουργίες λήψης, με ταχύτητες που θα περιμένατε από μια DSLR. Η αυτόματη εστίαση, «κλειδώνει» επάνω στο θέμα σας σε χρόνους της τάξης του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, επιτρέποντάς σας να απαθανατίσετε με ευκολία και τις πλέον… φευγαλέες στιγμές.

Άλλη μια λειτουργία που θυμίζει μηχανές DSLR είναι το Background Defocus. Η HX100V και η HX9V μπορούν να συνδυάσουν αυτόματα δύο συνεχόμενα καρέ με διαφορετική ρύθμιση εστίασης με πατημένο το κουμπί του κλείστρου. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα επαγγελματικού επιπέδου με τέλεια εστιασμένα τα αντικείμενα στο πρώτο πλάνο και ένα ελαφρώς θολωμένο φόντο.

Παρά τις εξελιγμένες τους δυνατότητες και τα δύο μοντέλα της σειράς H είναι εύκολα στο χειρισμό τους. Η λειτουργία Auto mode αναγνωρίζει μια ευρεία γκάμα συνθηκών λήψης, προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις και εκτελεί λήψη ριπής υψηλής ταχύτητας πολλαπλών καρέ όπως θα απαιτούσαν π.χ. συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα καρέ συνδυάζονται αυτόματα μέσα στη μηχανή και το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα με τέλεια έκθεση και χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όλες τις συνθήκες φωτογράφισης – ακόμη και με χαμηλό φωτισμό, χωρίς τη χρήση φλας.

Ιδανικά για ταξίδια, διακοπές και όχι μόνο και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια εξελιγμένη λειτουργία GPS/Πυξίδας η οποία καταγράφει την ακριβή θέση αλλά και τη διεύθυνση της λήψης. Δείτε το αποτέλεσμα μετά τη φωτογράφιση, σε online χάρτες, σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Η Cyber-shot HX100V διαθέτει επίσης ένα χειροκίνητο ρυθμιστικό δακτύλιο, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίζετε, ανάλογα με την επιθυμία σας, την εστίαση ή το zoom, ιδανικό για εφαρμογές φωτογράφισης macro, όπου η εστίαση μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια ενώ ελέγχετε ένα τμήμα της εικόνας σε μεγέθυνση.

Οι Cyber-shot HX100V και HX9V θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Απρίλιο του 2011.

SONY,DSLR,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home