vivo Y35 review

vivo Y35 review

Τις προτάσεις της στη μεσαία κατηγορία εμπλούτισε πρόσφατα η vivo φέρνοντας στην ελληνική αγορά και το vivo Y35. Ένα smartphone που διαθέτει πολύ καλό δείκτη κόστους προς απόδοση, με χαρακτηριστικά που σίγουρα ξεχωρίζουν, αλλά και τους απαραίτητους συμβιβασμούς προκειμένου να συγκρατηθεί η τιμή του σε προσιτά επίπεδα.

Με μια πρώτη ματιά, το design και η συνολική κατασκευή του vivo Y35 ξεφεύγουν από τα standard του ανταγωνισμού (κοντά στα 300 ευρώ). Ο σχεδιασμός είναι σίγουρα ένα από τα βαριά χαρτιά του νέου smartphone, όπως επίσης ο πλούσιος αποθηκευτικός χώρος και η μνήμη RAM, αλλά και η κύρια κάμερα ανάλυσης 50ΜΡ. Στοιχεία αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται για ένα budget smartphone.

 

Κομψός σχεδιασμός

 Από την πρώτη επαφή το vivo Y35 κερδίζει την προσοχή του χρήστη, με την εξωτερική του εμφάνιση σίγουρα να κεντρίζει τα βλέμματα. Οι λιτές και προσεγμένες γραμμές σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα δημιουργούν ένα συνολικά ελκυστικό «πακέτο», το οποίο μοιάζει να απευθύνεται περισσότερο στο νεανικό κοινό. Για όσους γνωρίζουν τη vivo από προηγούμενα μοντέλα σίγουρα θα παρατηρήσουν αρκετές ομοιότητες με το Y22s, αλλά και τη γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της κινεζικής μάρκας.

Το vivo Y35 αφήνει εξαιρετική αίσθηση στο χέρι, προσδίδοντας έναν premium αέρα με το λεπτό του σώμα και τη στιβαρή -για τα δεδομένα της κατηγορίας- κατασκευή του. Η πλάτη της συσκευής είναι ματ, ενώ το ιδιαίτερα πρωτότυπο ιριδίζον φινίρισμα δημιουργεί όμορφες αντιθέσεις, αφού στο φως του ήλιου τα χρώματα εναλλάσσονται μεταξύ ροζ και χρυσού στην έκδοση Dawn Gold που είχαμε στα χέρια μας. Φυσικά, στα θετικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι δεν «γεμίζει» δακτυλικά αποτυπώματα. Ακολουθώντας πιστά την παράδοση των προηγούμενων vivo smartphones, η διάταξη των καμερών του Υ35 βρίσκεται στην αριστερή άνω γωνία, καταλαμβάνοντας ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της συνολικής επιφάνειας.

 

Μεγάλη οθόνη, αλλά…

Στην μπροστινή όψη του vivo Y35 δεσπόζει η μεγάλη οθόνη των 6,58 ιντσών. Σίγουρα τα περιθώρια περιμετρικά της είναι μεγαλύτερα από εκείνα που συναντάς σε άλλες φετινές προτάσεις, ενώ και το notch σταγόνα στο άνω μέρος της οθόνης είναι μάλλον ένα στοιχείο που δεν ταιριάζει με το μοντέρνο χαρακτήρα της συσκευής. Μια οβάλ ή στρογγυλή οπή θα «κούμπωνε» καλύτερα, αν και στην τελική απόφαση της αγοράς μιας συσκευής δεν ξέρουμε πόση βαρύτητα έχει η μία ή άλλη επιλογή.

Η IPS LCD οθόνη προσφέρει ανάλυση FHD+, 2408x1080 pixels, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης είναι μεταβλητός μεταξύ 60Hz και 90Hz. Υπάρχει η δυνατότητα manual επιλογής, όπως επίσης και της αυτόματης εναλλαγής, ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε ανοίξει. H επιλογή της τεχνολογίας (LCD αντί για OLED) φέρνει και συμβιβασμούς στην απόδοση, όπως λέγαμε και στον πρόλογο. Ζωντανά χρώματα, αλλά επαρκώς ικανοποιητική φωτεινότητα, με την αυτόματη προσαρμογή να πάσχει από τις ασθένειες των LCD οθονών, όπως επίσης και η γωνία θέασης.

Στα θετικά στοιχεία και η δυνατότητα επιλογής «Λειτουργίας Προστασίας Ματιών», που φιλτράρει το μπλε φως, την οποία μάλιστα μπορείς να ρυθμίσεις στις ώρες που επιθυμείς.

 

Διπλή κύρια κάμερα

Οι δύο ευμεγέθεις φακοί στην πλάτη του vivo Y35 είναι άμεσα αντιληπτοί στο μάτι, ενώ δίπλα τους ένας ακόμα, πολύ μικρότερος, ασκεί τα καθήκοντα του αισθητήρα βάθους. Η κύρια κάμερα σου δίνει απλόχερα 50ΜΡ ανάλυση, ενώ ο δεύτερος φακός – macro, δηλαδή αποκλειστικά για πολύ κοντινές λήψεις προσφέρει ανάλυση 2ΜΡ. Οπότε για όλα τα υπόλοιπα σενάρια, πλην φυτών, εντόμων και ότι άλλων σας αρέσει να τραβάτε από απόσταση 3-4 εκατοστών, θα πρέπει να περιοριστείτε στην κύρια κάμερα των 50MP.

Βέβαια, όπως και σε άλλες αρκετές συσκευές που έχουμε θέσει το ίδιο ερώτημα είναι τι νόημα έχει ένας macro φακός τόσο μικρής ανάλυσης όταν το ίδιο αντικείμενο μπορεί να φωτογραφηθεί από την κύρια κάμερα και με crop της λήψης στο στοιχείο ενδιαφέροντος να έχετε μια πιο ζωντανή φωτογραφία. Η vivo όπως και άλλοι κατασκευαστές επιμένουν να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε.

H ποιότητα των φωτογραφιών με την κύρια κάμερα ποικίλλει: με καλό φωτισμό ξεπερνάει τις προσδοκίες από ένα budget phone, όμως όσο μειώνεται ο φωτισμός γίνονται σταδιακά αντιληπτές και οι επιπτώσεις στην ποιότητα. Η ενεργοποίηση του Night Photo μπορεί να κρατήσει σε καλά επίπεδα το αποτέλεσμα μέχρι ένα σημείο, το οποίο αν ξεπεραστεί η επίδραση του software γίνεται εμφανής και στην εικόνα.

Θα ήμασταν άδικοι όμως αν δεν αναφέραμε τα ζωντανά χρώματα, τη λεπτομέρεια το δυναμικό εύρος και την ωραία αντίθεση των λήψεων που γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στον ερασιτέχνη χρήστη το vivo Y35 μπορεί να του προσφέρει πραγματικά όμορφες ψηφιακές αναμνήσεις.

Από την άλλη, αν αγαπάς τις selfie, η 16MP selfie κάμερα του Vivo Y35 σου παρέχει μια γκάμα λειτουργιών για ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Από φίλτρα που τονίζουν το φωτισμό και δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις μέχρι λήψεις με fun αυτοκόλλητα που προσδίδουν ένα πιο διασκεδαστικό τόνο. Παράλληλα, στα πορτρέτα το  AI Face Beauty σου δίνει την επιλογή βελτιστοποίησης των χαρακτηριστικών όπως πχ ρύθμιση του τόνο του δέρματος κτλ. Μάλιστα, τη νύχτα η οθόνη φωτίζεται αυτόματα βελτιώνοντας σε ένα βαθμό τη φωτογραφία, ακόμη και αν βρίσκεσαι σε σημείο με ελάχιστο φωτισμό.

 

Μεγάλη μνήμη RAM, πολύ μεγάλος αποθηκευτικός χώρος

Mix and match είναι οι εντυπώσει κάποιου όταν διαβάσει τους επεξεργαστικούς πόρους του vivo Y35. Η επιλογή του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 680 σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μνήμη RAM η οποία φθάνει τα 8GB, αρκετά πιο πάνω από αυτά που συναντάμε κατά κανόνα στην αγορά. Μάλιστα, η vivo όχι μόνο δεν έμεινε στα 8GB, αλλά μπορεί να δανείσει επιπλέον 8GB στη RAM από τον αποθηκευτικό χώρο του Y35. Όλο το παραπάνω set up εξασφαλίζει μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία στο χρήστη σε όλες τις εφαρμογές που θα επιχειρήσει να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει. Ακόμα και σε παιχνίδια οι εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές, που μάλλον σχετίζεται και με το Multi-Turbo 5.5, ένα έξυπνο αλγόριθμο της vivo που ενισχύει την εμπειρία του χρήστη.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο το vivo Y35 ξεφεύγει από τα standard της αγοράς είναι ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος. Το νέο smartphone της vivo προσφέρει απλόχερα 256GB τη στιγμή που στην ίδια κατηγορία τιμής οι συσκευές περιορίζονται στα 128GB.

Επιπλέον, στο vivo Y35 θα βρείτε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης, δυνατότητα ξεκλειδώματος και με την αναγνώριση προσώπου, ανθεκτικότητα στο νερό επιπέδου IPX4, διπλή υποδοχή κάρτας SIM, όπως επίσης και μια ακόμα για κάρτες microSD έως 1ΤΒ. Δεν θα βρείτε υποστήριξη 5G δικτύου.

Τέλος, η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 5000mAh εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, που ακόμα και με έντονη χρήση ξεπερνάει το 24ωρο. Η συσκευή υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 18W, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε περίπου μιάμιση ώρα.

Συμπερασματικά, με τα αρκετά καλά του και με τους συμβιβασμούς του, το vivo Y35 καταφέρνει να διατηρήσει σίγουρα το ενδιαφέρον του και να αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη επιλογή στην κατηγορία τιμής των 300 ευρώ.

VIVO Y35S,VIVO,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home