Huawei Watch GT2 Pro review

Επτά χρόνια μετά την (σχεδόν) μαζική είσοδο των εταιρειών στα έξυπνα ρολόγια η συγκεκριμένη αγορά δείχνει πλέον σημάδια ωριμότητας. Η μικρή αυτονομία που ταλαιπωρούσε τις πρώτες προτάσεις είναι στις περισσότερες περιπτώσεις παρελθόν, το άγουρο design των πρώτων μοντέλων έχει αντικατασταθεί από κομψές προτάσεις και βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο τα χαρακτηριστικά συνεχώς αναβαθμίζονται.

Παρά το γεγονός ότι η Huawei δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που μπήκε στον κλάδο (ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη) κατάφερε πολύ γρήγορα να αναδειχθεί και εδώ ως ένα πολύ δυνατό όνομα. Και θα συνεχίσει να είναι παρούσα με ξεχωριστή θέση όσο παρουσιάζει προτάσεις τόσο ώριμες όσο το τελευταίο smartwatch. To Watch GT2 Pro είναι ακόμα μια ολοκληρωμένη πρόταση της κινεζικής εταιρείας. Βασίζεται στις ρίζες της σειράς Watch GT αλλά αναβαθμίζει σημαντικά την εμπειρία που προσφέρει στο χρήστη. Το εξαιρετικό design, τα υλικά κατασκευής από το πιο ψηλό ράφι, η πληρότητα στις λειτουργίες που προσφέρει και βεβαίως η ασύρματη φόρτιση αλλά και η εντυπωσιακή αυτονομία των δύο εβδομάδων δημιουργούν μια πρόταση που όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό αλλά θα μπορούσε να είναι και σημείο αναφοράς. Αναλυτικότερα:

 

Ρολόι που κολακεύει τον καρπό

Διαφορετικά από το πρόσφατο παρελθόν, όπου τα έξυπνα ρολόγια της Huawei είχαν ένα πιο σπορ χαρακτήρα, στο Watch GT2 Pro η εταιρεία ακολουθεί μια νέα «συνταγή». Το νέο smartwatch είναι λίγο πιο αυστηρό, με λείες καθαρές επιφάνειες, που είναι ντυμένες από τα καλύτερα υλικά. Το γυαλί από ζαφείρι που ντύνει ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια (οθόνη και στεφάνι) είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατζουνιές, ενώ η κεραμική πλάτη και όμορφη είναι και όμορφη στην αίσθηση, ενώ το τιτάνιο που καλύπτει όλη την υπόλοιπη επιφάνεια βελτιώνει ακόμα περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα. Με το Huawei Watch GT2 η κινεζική εταιρεία προσφέρει μία premium πρόταση, ένα ρολόι που πραγματικά κολακεύει τον καρπό.

Το συνοδευτικό λουράκι προσφέρεται σε δύο επιλογές (δερμάτινο ή μαλακό TPU), όμως ταυτόχρονα μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο επιλέξετε στα 22mm (οι ειδικοί διακόπτες στο λουράκι το απασφαλίζουν πολύ γρήγορα από το ρολόι, χωρίς να χρειάζεται να δοκιμάσετε κάποια πατέντα).

Η στρογγυλή οθόνη αφής, τεχνολογίας AMOLED, διαθέτει μέγεθος 1,39 ίντσες, ανταποκρίνεται άψογα στις εντολές του χρήστη και η “home page” της μπορεί να ντυθεί από πλήθος διαφορετικών themes, που θα συναντήσετε στο ρολόι αλλά και στην εφαρμογή Huawei Health.

    

Εξοπλισμός και λειτουργίες

Μέσω της οθόνης και των δύο φυσικών πλήκτρων γίνεται η όλη διαχείριση του λειτουργικού του Watch GT2 Pro. H εμπειρία είναι εξαιρετικά ομαλή, η συσκευή ανταποκρίνεται γρήγορα, χωρίς καμία υστέρηση, αποτέλεσμα πιθανότατα του ισχυρού επεξεργαστή που αποτελεί την καρδιά του Watch GT2 Pro (Kirin A1), o οποίος συνοδεύεται και από αποθηκευτικό χώρο 4GB, στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα ικανοποιητικό αριθμό τραγουδιών και να τα αναπαράγετε ακόμα και από το ίδιο το ρολόι, χάρη στο ενσωματωμένο ηχείο που διαθέτει. Από το ίδιο ηχείο μπορείτε να δεχτείτε και τηλεφωνικές κλήσεις και να μιλήσετε με αρκετά καθαρό και δυνατό ήχο.

Προφανώς η συσκευή συνδέεται με Bluetooth, όχι μόνο με το τηλέφωνο αλλά και με ασύρματα ακουστικά. Επομένως σε μια απογευματινή προπόνηση δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας το smartphone αλλά μόνο τα ακουστικά για την αναπαραγωγή της μουσικής, ενώ όλα τα δεδομένα καταγράφονται στο ίδιο το ρολόι, χάρη στον ενσωματωμένο δέκτη GPS. Μόλις ξαναβρεθείτε σε ακτίνα σύνδεσης με το τηλέφωνο τα δεδομένα αυτά θα περάσουν αυτόματα και στην εφαρμογή Huawei Health.

Στον τομέα της άσκησης και της παρακολούθησης των δεικτών του χρήστη, το Huawei Watch GT2 Pro προσφέρει δυνατότητα καταγραφής σε περισσότερους από 100 τύπους άθλησης. Από τους κλασικούς, περπάτημα, τρέξιμο ποδήλατο μέχρι πιο εξειδικευμένους, βόλεϊ, σερφ, ορειβασία, ακόμα και indoor τύπους άθλησης σε μηχανήματα. Εκτός της καταγραφής δεδομένων σε 13 τύπους άθλησης το Watch GT2 Pro προσφέρει και προγράμματα προπόνησης μέσω φωνητικών οδηγιών.

Στις κλασικές καταγραφές περιλαμβάνονται οι καρδιακοί παλμοί, η μέτρηση του ύπνου, τη μέτρηση του στρες, ενώ υποστηρίζεται πλέον και η ποσότητα οξυγόνου στο αίμα. Μάλιστα, την ώρα της άσκησης, μπορεί να καταγραφεί και ο μέγιστος ρυθμός κατανάλωσης οξυγόνου.

Σύμφωνα με τη Huawei, το Watch GT2 Pro είναι αδιάβροχο για έως 50 μέτρα, χωρίς να χάνει τη μέτρηση παλμών, η οποία εξακολουθεί να δουλεύει και μέσα στο νερό.

Εντυπωσιακή είναι για μια ακόμα φορά από τη Huawei η αυτονομία. To Watch GT2 Pro μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα έως και 14 ημέρες μακριά από το χρήστη, ενώ σε περιπτώσεις πολύ απαιτητικής χρήσης η αυτονομία δεν πέφτει κάτω από τις 10 μέρες. Στον τομέα της φόρτισης, το νέο ρολόι υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, οπότε μπορεί να φορτίσει σε οποιαδήποτε τέτοια επιφάνεια, εκτός αυτής βέβαια που το συνοδεύει στο πακέτο αγοράς.

Το Huawei Watch GT2 Pro διατίθεται στην τιμή των 329 ευρώ.

HUAWEI WATCH GT2 PRO,SMART WATCH,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home