Xiaomi Redmi 7A review

Xiaomi Redmi 7A review

Το Xiaomi Redmi 7A δεν είναι ένα smartphone που θα πρωταγωνιστήσει στις κουβέντες μεταξύ φίλων της τεχνολογίας. Δεν είναι επίσης μία συσκευή που θα μαζέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, δεν θα δεις να γράφονται πλήθος κειμένων γι’ αυτή. Δεν είναι αυτή η μοίρα του.

Το Xiaomi Redmi 7A θέλει να απευθυνθεί σε ένα άλλο κοινό, εκείνο που έχει τη δυνατότητα (ή θέλει) να δώσει λίγα χρήματα για να αποκτήσει ένα αξιόπιστο smartphone για να κάνει (αυτό που συνηθίζουμε να λέμε) τη δουλειά του. Κοινό, που στην ελληνική αγορά, αποτελεί και την πλειοψηφία των καταναλωτών. Οπότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν το δούμε σε μερικούς μήνες να φιγουράρει σε μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των πωλήσεων. Ιδιαίτερα με τη δυναμική που φαίνεται να έχει και η Xiaomi τους τελευταίους μήνες.

 

Ένα πολύ προσιτό budget phone

Με τιμή μόλις 119 ευρώ, το Xiaomi Redmi 7A είναι ένα από τα πλέον προσιτά, καινούρια, smartphones της αγοράς. Μία κατηγορία (τιμής) στην οποία έχει ισχυρή παρουσία η Xiaomi τα τελευταία χρόνια, «τρώγοντας» μερίδιο από άλλους, παραδοσιακούς παίκτες, παρουσιάζοντας συσκευές με χαρακτηριστικά που δεν θα περίμενε κάποιος σ’ αυτά τα επίπεδα.

Μία τέτοια πρόταση είναι και το Xiaomi Redmi 7A. Ναι, προφανώς υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί, κυρίως στην εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα βρίσκουμε και τεχνικά χαρακτηριστικά που μας εξέπληξαν. Το Xiaomi Redmi 7A δεν είναι ένα τηλέφωνο που θέλει να σε κερδίσει με το design του. Θέλει να σε κερδίσει με αυτά που μπορεί να σου προσφέρει στην καθημερινότητα. Μεγάλη μπαταρία, κάμερα με λειτουργίες ΑΙ, αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα και αρκετά ακόμη στοιχεία που παρέχει απλόχερα στο χρήστη.

Εμφανισιακά το νέο smartphone δεν θα σε συναρπάσει. Το πλαστικό, ματ, περίβλημα ήταν απαραίτητο λόγω τιμής, τα bezels περιμετρικά της οθόνης το ίδιο. Σχεδιαστικά, το τηλέφωνο ποντάρει στην απλότητα και το δείχνει. Η μπροστινή του επιφάνεια καλύπτεται από μία οθόνη 5,45 ιντσών, μέγεθος που επίσης κινείται στα στάνταρ της κατηγορίας, όπως επίσης και η ανάλυση των 1440x720 pixels (αναλογία 18:9). Η οθόνη είναι πιστοποιημένη από το TÜV Rheinland, για τη μείωση των βλαπτικών εκπομπών φωτός για τα μάτια όταν είναι ενεργοποιημένο το «reading mode».

Εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη της επιγραφής «Redmi», κάτω από την οθόνη, κίνηση που μάλλον μας δείχνει ότι η Xiaomi θέλει να διαχωρίσει τη συγκεκριμένη σειρά από τα υπόλοιπα τηλέφωνά της. Το “branding” επαναλαμβάνεται και στην πίσω πλευρά, οπότε (όπως λέει και η γνωστή φράση) σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

 

Πλήθος λειτουργιών

Όπως είπαμε και προηγουμένως, εκεί που εκπλήσσει ευχάριστα το Redmi 7A είναι στον εξοπλισμό που φέρνει μαζί του. Ξεκινώντας από τους επεξεργαστικούς πόρους, στο smartphone θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 439, ο οποίος συνοδεύεται από μνήμη RAM 2GB. Ο συνδυασμός τους έρχεται να προσφέρει την απαραίτητη ισχύ, πολύ περισσότερη από αυτή που θα περίμενε κάποιος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο αποθηκευτικός χώρος του είναι στα 16GB, όμως μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών microSD, χωρητικότητας έως 256GB. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το «συρταράκι» με την υποδοχή της microSD περιλαμβάνει επίσης και δύο ακόμα υποδοχές για SIM κάρτες.

Στον τομέα της φωτογραφίας, στο Xiaomi Redmi 7A θα βρείτε μία κάμερα ανάλυσης 12MP, που ενσωματώνει όμως τον αισθητήρα της Sony, IMX486. Η κάμερα χρησιμοποιεί μεγάλου μεγέθους pixels, 1,25μm, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά όπως η ΑΙ αναγνώριση σκηνών λήψης και η ανίχνευση προσώπου, ώστε να βελτιώνεται το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας που θα τραβήξετε. Η μπροστινή κάμερα της συσκευής δίνει ανάλυση 5MP και έρχεται και αυτή με λειτουργία ΑΙ για να «ομορφύνει» τις selfie των χρηστών.

 Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη είναι η μπαταρία του Redmi 7A, η χωρητικότητας της οποίας φθάνει τα 4.000mAh. Χωρητικότητα που δεν τη συναντάμε ακόμα και σε μεγαλύτερου μεγέθους τηλέφωνα και τελικά στο Redmi 7A μπορεί να προσφέρει αυτονομία που φθάνει ακόμα και τις δύο ημέρες. Σύμφωνα με την Xiaomi σε κατάσταση αναμονής η αυτονομία μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 17 ημέρες, ενώ για την αναπαραγωγή μουσικής τις 198 ώρες (περισσότερες από 8 ημέρες).

Η εμπειρία του Redmi 7A συμπληρώνεται από την αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής, το ραδιόφωνο, τη δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερων γραμματοσειρών, ακόμα-ακόμα και από την ενίσχυση της έντασης του ήχου κλήσης σε επίπεδα υψηλότερα από τα συνηθισμένα (τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά απευθύνονται, όπως μπορείτε να καταλάβετε, σε συγκεκριμένο κοινό).

Το Xiaomi Redmi 7A είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

XIAOMI REDMI 7A,SMARTPHONES,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home