Huawei P Smart 2019 review

Οικονομικό με χαρακτηριστικά από ανώτερα στρώματα.

Μπορεί οι κορυφαίες προτάσεις στα smartphones να κερδίζουν περισσότερες σελίδες δημοσιότητας (ηλεκτρονικές και χάρτινες) αλλά σε μια αγορά, ιδιαίτερα όπως η ελληνική ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων προέρχεται από τις συσκευές χαμηλότερου κόστους. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα κρίσιμο για τις εταιρείες να παρουσιάζουν προσεγμένα μοντέλα και σε αυτά τα στρώματα της αγοράς, αφού σ’ αυτά θα κατευθυνθούν οι περισσότεροι καταναλωτές.

Ένα πολύ καλό δείγμα ενός τέτοιου smartphone είναι και το Huawei P Smart 2019. Μια συσκευή που είναι οικονομική ως προς τα χρήματα που θα διαθέσετε αλλά δανείζεται χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, που συναντάμε αρκετά ακριβότερες προτάσεις. Κρίνοντας μάλιστα και σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν η κινεζική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο P Smart η πρόοδος και η αναβάθμιση στο φετινό μοντέλο είναι θεαματική. Μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερες κάμερες, ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, καλύτερα υλικά κατασκευής και design έρχονται να «κουμπώσουν» σε ένα τηλέφωνο, που συνολικά είναι μια εξαιρετικά value for money πρόταση. Ειδικά με την τιμή να έχει υποχωρήσει τώρα (και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου) στα 229 ευρώ.   

 

Νεανικός και φρέσκος σχεδιασμός

Πιάνοντας στο χέρι το νέο Huawei P Smart είναι νομίζω άμεσα αντιληπτό ότι το smartphone απευθύνεται στο νεανικό κοινό. Ο συνδυασμός των χρωμάτων, των σχεδιαστικών γραμμών και της υφής που σου αφήνει στο χέρι σου δημιουργούν μια τέτοια έντονη αίσθηση. Σε κάποιους ίσως θυμίσει την πολύ ακριβότερη σειρά P20 αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που έχω την αίσθηση ότι υπερτερεί ακόμα και από αυτή τη σειρά. Το Huawei P Smart 2019, ιδιαίτερα όταν το κρατάς στο χέρι φαντάζει πιο στιβαρό. Μια εξήγηση είναι ότι η πλάτη δεν καλύπτεται από γυαλί περιμετρικά, αλλά από ένα ενιαίο μεταλλικό πλαίσιο. Μια ακόμα αισθητή διαφορά σε σχέση με το… «μεγάλο αδελφό» είναι η αντικατάσταση της εγκοπής της οθόνης από τη μεταγενέστερη, σε σχήμα σταγόνας, αφήνοντας λίγο παραπάνω ωφέλιμο χώρο στο χρήστη.

Η αναβάθμιση από το προηγούμενο στο φετινό P Smart είναι χαρακτηριστική στην οθόνη. Σε ζωντάνια χρωμάτων, ανάλυση αλλά και σε μέγεθος (που ίσως είναι και σημαντικότερο) αφού υπάρχει μια αύξηση κατά περίπου 0,6 ίντσες από πέρυσι με φέτος. Ο χρήστης έχει χώρο για να απολαύσει ακόμα περισσότερο περιεχόμενο, σκρολάρει εμφανώς λιγότερο όταν πλοηγείται σε διάφορες σελίδες, απολαμβάνει περισσότερο τα αρχεία βίντεο και τις φωτογραφίες. Σε επίπεδο αριθμών, η οθόνη του Huawei P Smart 2019 έχει μέγεθος 6,21 ίντσες, η οποία δίνει ανάλυση 2340x1080 pixels, με την αναλογία ύψους-πλάτους να διαμορφώνεται στο 19,5:9.

 

Διπλή κάμερα ΑΙ

H Huawei είναι γνωστό ότι έχει επενδύσει σημαντικά στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Όμως μέχρι πριν μερικούς μήνες μόνο οι κορυφαίες της σειρές, Ρ και Mate, διέθεταν λειτουργίες που βασίζονταν στο ΑΙ. Με το P Smart η κινεζική εταιρεία φέρνει ακόμα πιο κοντά το κοινό σε αυτή τη νέα τεχνολογία, παρέχοντας την ευχέρεια σε περισσότερους καταναλωτές την ευχέρεια να τη γνωρίσουν και πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει.

Το Huawei P Smart 2019 έρχεται με διπλή κάμερα ΑΙ, που μπορεί να αναγνωρίσει 22 κατηγορίες και 500 σενάρια σε πραγματικό χρόνο, προσαρμόζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις λήψης έτσι ώστε ακόμα και ο πλέον ερασιτέχνης φωτογράφος να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, η κάμερα του P Smart 2019 δανείζεται τη λειτουργία ΑΙ σε νυχτερινές λήψεις, μια δυνατότητα που είχαμε δει πρώτη φορά στο P20. Ειδικότερα, τραβώντας με την κάμερα του P Smart σε σκοτεινά περιβάλλοντα η λήψη διαρκεί 4 δευτερόλεπτα (από το μενού νύχτα), χρόνος στον οποίο η κάμερα τραβάει επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες και τις συνθέτει αυτόματα, έτσι ώστε ο χρήστης να πάρει ένα καθαρό και άρτιο αποτέλεσμα. Τέλος, μια ακόμα AI δυνατότητα είναι η ενεργοποίηση του HiVision (μέσω του εικονιδίου στην αριστερή πάνω γωνία στο φωτογραφικό μενού) μέσω της οποίας η κάμερα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα που συναντάτε στο φυσικό χώρο, να σας προτείνει online σημεία από τα οποία μπορείτε να τα αποκτήσετε ή να σας μεταφράσει κείμενο στην επιθυμητή γλώσσα.   

Η βασική κάμερα του P Smart προσφέρει ανάλυση 13MP και στο πλάι της έχει τοποθετηθεί μία ακόμα, ανάλυση 2MP, που προσφέρει βάθος πεδίου και έρχεται να χαρίσει το επιθυμητό θόλωμα του φόντου στις φωτογραφίες που θα τραβήξετε.

Με λειτουργίες ΑΙ έρχεται όμως και η μπροστινή κάμερα της συσκευής, με στόχο να βοηθήσει στο αποτέλεσμα των selfies φωτογραφιών. Ειδικότερα, αναγνωρίζει 8 μοναδικές selfie σκηνές και βελτιστοποιεί τις φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο με τεχνολογία AI για να προσφέρει καλύτερα πορτρέτα. Η ανάλυσή της φθάνει τα 8ΜΡ.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Από τα υψηλά στρώματα έρχεται και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του Huawei P Smart, διαθέτοντας ένα πλούσιο μπουκέτο χαρακτηριστικών. Τις απαραίτητες επιδόσεις στη συσκευή χαρίζουν ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 710 σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM που έχει ανέβει και αυτή στα 3GB. Οι πλούσιοι για την κατηγορία επεξεργαστικοί πόροι χαρίζουν στο χρήστη μια ευχάριστη και ομαλή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα: στην πλοήγηση στο μενού και το Internet αλλά και σε πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως τα παιχνίδια.

Από τα ψηλότερα στρώματα έρχεται και η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης για την προστασία των προσωπικών του αρχείων ή να έχει ο ίδιος άμεση πρόσβαση σε αυτά, χωρίς κάποια άλλη ενέργεια. Εναλλακτικά υπάρχει και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος και βέβαια οι παραδοσιακές πλέον μέθοδοι της πληκτρολόγησης κωδικού ή ενός μοτίβου στην οθόνη.

Για την αποθήκευση των αρχείων το P Smart προσφέρει 64GB ενσωματωμένης μνήμης αλλά και υποδοχή καρτών μνήμης microSD, οι φίλοι των ραδιοφωνικών εκπομπών θα βρουν και FM Radio, ενώ αντίστοιχα οι φίλοι της μουσικής θα βρουν και την κλασική υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά.

 Στον τομέα της αυτονομίας και της μπαταρίας η Huawei συνεχίζει να μεταφέρει τεχνολογία από τα ανώτερα στρώματα, αφού το P Smart 2019 μπορεί να ολοκληρώσει μια πλήρη φόρτιση σε 22% λιγότερο χρόνο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, η διάρκεια χρήσης μετά από πλήρη φόρτιση ξεπερνάει σίγουρα τη μία ημέρα για μια μέση χρήση.

 

Value for money

Αν το όριο των χρημάτων που έχετε να διαθέσετε είναι λίγο πάνω από τα 200 ευρώ τo Huawei P Smart είναι σίγουρα μια πρόταση που πρέπει να κοιτάξετε. Είναι μια περίφημη value for money πρόταση, που θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις που έχετε για μια συσκευή σ’ αυτήν την κατηγορία.

HUAWEI P SMART,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home