7 μέρες με μια λεπίδα στο χέρι

Είχα την τύχη να δοκιμάσω το νέο κινητό με Android ZTE Blade που έφερε αποκλειστικά η Wind με τιμή -μόλις- 159 ευρώ.

kostas-kun @ 06.12.2010

Αρκεί μια εβδομάδα για να βγάλεις συμπέρασμα για ένα κινητό; Ναι, νομίζω πως επτά μέρες είναι αρκετές για να δεις τελικά τι μπορεί να σου προσφέρει μια συσκευή. Εδώ, πολλοί από εμάς, βγάζουν συμπέρασμα με μια επίσκεψή τους σε ένα κατάστημα... Άσε που στο διάστημα αυτό της μιας εβδομάδας μπορείς να αντιληφθείς και άλλα στοιχεία: πόσο κρατάει -πραγματικά- η μπαταρία; είναι εύχρηστο τελικά; άξιζε τα λεφτά του; Και πλήθος άλλων ερωτηματικών που δεν λύνονται με μια ματιά σε μια συσκευή. Πέρασα λοιπόν κάτι παραπάνω από 7 μέρες με την προσιτή πρόταση της Wind (απέναντι στα ακριβά Smartphones) τo ΖΤΕ Blade.

Θα έλεγα ότι το ΖTE Blade ήρθε την κατάλληλη περίοδο αφού το προηγούμενο κινητό μου είχε αρχίσει να μην με υπακούει. Εφόσον δεν είχε χαλάσει και έκανε μια χαρά τη δουλειά του γιατί να το αλλάξω; Άλλωστε, παρότι ήταν στα τελευταία του, μου πρόσφερε 2 ώρες περίπου μουσική είτε από ραδιόφωνο είτε από ΜΡ3, κάνα παιχνιδάκι στο μετρό για να περάσει η ώρα, 20 λεπτά ομιλίας πάνω κάτω σε καθημερινή χρήση.

Μπορούσε ένα smartphone να ανταποκριθεί σ' αυτές τις καθημερινές απαιτήσεις μου; Σίγουρα, αλλά μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν γινόταν με κόστος κάτω από 200 ευρώ. Πόσο μάλλον 159;

Η εξωτερική εμφάνιση του Blade δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που να σε κάνει να πεις Ουάου. Όμως αν το πιάσεις και το παρατηρήσεις θα δεις ότι είναι μια καλά προσεγμένη συσκευή. Εξηγούμαι, ένα πλήκτρο για να κλειδώνει/ανοίγει ή κλείνει την οθόνη/απενεργοποιείται στο πάνω μέρος δίπλα από την κλασσική υποδοχή των ακουστικών (3,5 mm), στο δεξί πλαϊνό 2 πλήκτρα για τη ρύθμιση της έντασης, στο αριστερό η θύρα USB (φόρτιση, μεταφορά δεδομένων) και στο κάτω μέρος 3 ακόμα για τις βασικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος Android 2.1.

Μένω για λίγο στο τελευταίο. Το Βlade διαθέτει πλήκτρα, όχι αφής αλλά τα κλασσικά που ξέρεις ότι το πάτησες και δεν αναρωτιέσαι αν το πάτησες σωστά ή αν δεν δουλεύει. Επίσης είναι τόσο μεγάλο που μπορείς άνετα να περιηγηθείς στην οθόνη του (3,5 inch, 480x800) αλλά και τόσο μικρό που χωράει άνετα στην τσέπη και δεν ξεχωρίζει.

Ας δούμε και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερα και πριν χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google Android 2.1 το οποίο θα αναβαθμιστεί σε 2.2 μάλλον στο πρώτο τρίμηνο του '11. Διαθέτει επεξεργαστή 600 Mhz και εσωτερική μνήμη 161 ΜΒ. Τρέχει με άνεση εφαρμογές ταυτόχρονα. Δέχεται κάρτα μνήμης τύπου Micro SD και έρχεται με μια 2 GB. Διαθέτει GPS, WIFI και Bluetooth. Η κάμερα του είναι αυτόματης εστίασης 3,2 MP και σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με τις πολλές ρυθμίσεις που έχει. Ενσωματώνει ραδιόφωνο και MP3 player.

Επίσης σύμφωνα με το User Manual που υπάρχει μέσα στο κινητό αναφέρει ότι o SAR (Specific Absorbtion Rate) παίρνει την τιμή 1,35 W/Kg όταν βρίσκεται στο αυτί, όπου το 2 W/Kg είναι η μέγιστη επιτρεπτή τιμή.

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1250 mAh. Πιο απλά ή πιο πρακτικά, μετά από μια τυπική μέρα μου (όπως ανέφερα πριν) βρίσκεται στο 20%, ενώ είναι πολύ χρήσιμη η ειδοποίησή ότι θέλει φόρτιση, όταν φτάσει στα επίπεδα του 15%. 

Με 159 ευρώ, το ZTE Blade είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή αν ψάχνεις ένα αξιόπιστο Android κινητό που να καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες. Τέλος, παρέχεται εγγύηση 24 μηνών από τη Wind και άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης τις 14 πρώτες μέρες αγοράς.

ZTE,SMARTPHONES,ANDROID,WI-FI,GPS,BLUETOOTH,ZTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home