Acer Aspire 7745G

Techinsider @ 27.10.2010

Η Acer τελευταία παίζει πολύ δυνατά στα laptop και τα netbook κι έτσι όταν πήρα το κουτί με το Acer Aspire 7745G, αυτό που περίμενα ήταν ένα όμορφο laptop με αρκετή δύναμη για να με ακολουθήσει σε κάθε επιθυμία μου. Δεν έπεσα έξω. Το 7745G είναι ένα πλήρες laptop που μπορεί να αντικαταστήσει το desktop σας και να σας ακολουθεί παντού. Δεν είναι άχαρο και παχύ, είναι μοντέρνο, όμορφο και ισχυρό και σίγουρα η Acer βάζει άλλο ένα καλάθι στο σκληρό αγώνα των laptop κάτω των 1.000 ευρώ.

 

Σου αρέσουν τα μεγάλα;

Να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολύ φίλος των μεγάλων laptop. Με κουράζουν στο κουβάλημα, πέφτει η μέση μου να τα φέρω σπίτι από τα γραφεία του Deasy κι αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν έπρεπε να κουβαλάω ένα τέτοιο laptop κάθε μέρα μαζί μου. Είμαι αρνητικά προδιατεθειμένος απέναντι στις “γκουμούτσες” που ζυγίζουν πάνω από 3 κιλά και χρειάζονται ένα ελικοδρόμιο για να ακουμπήσουν. Όμως αυτό το Acer των 17 ιντσών με κέρδισε με το που το έβγαλα από το κουτί.

Η μαύρη επιφάνειά του με τις μαύρες γραμμές δημιουργεί ένα μοναδικό design. Από τις δαχτυλιές βέβαια δεν γλιτώνουμε όμως έχουμε μάθει ότι τα γυαλιά ηλίου, τα κινητά και τα laptop δεν τα πιάνουμε ποτέ μετά το πιτόγυρο, ειδικά αυτά με τις γυαλιστερές επιφάνειες. Κατά τα άλλα το 7745G είναι σχετικά λεπτό (3,9cm) και με φυσιολογικό βάρος (3.2kg).

Το σώμα του είναι κυρίως από πλαστικό, με ορισμένα μεταλλικά στοιχεία που το κάνουν πιο όμορφο και classy. Η μεγάλη οθόνη 17.3 ιντσών διαθέτει μια web cam 1.3MP που διευκολύνει το video chat ενώ στο σώμα του laptop υπάρχουν 4 θύρες USB, VGA, HDMI, είσοδος για μικρόφωνο, έξοδος για ακουστικά και card reader 6 σε 1, κοινώς ότι χρειάζεστε τώρα και ότι μπορεί να χρειαστείτε στο μέλλον.

 

Το άνετο πληκτρολόγιο και το έξυπνο touch pad

Το πληκτρολόγιο στα laptop των 17.3 ιντσών είναι συνήθως άνετο και βολικό. Το Acer 7745G δεν ξεφεύγει από το βασικό κανόνα κι έτσι διαθέτει ένα άνετο πλήρες πληκτρολόγιο και επιπλέον ένα πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο για τη χαρά του αριθμολάγνου. Τα πλήκτρα θυμίζουν τα Mac καθώς είναι τετράγωνα, με στρογγυλεμένες γωνίες και αποστάσεις το ένα από το άλλο. Το μόνο κακό είναι ότι δεν φωτίζονται το βράδυ κι έτσι πληκτρολογείτε στα τυφλά (ως αποτέλεσμα γράφεις “κλάνεις” αντί για “κάνεις” και γίνεσαι η ρόμπα του αιώνα).

Το ίδιο άνετο είναι και το μεγάλο touchpad το οποίο έχει τη δυνατότητα για multitouch χειρισμό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε ζουμ, αρκεί να σύρετε τα χέρια σας πάνω στο touchpad με ένα συγκεκριμένο τρόπο και η εικόνα μεγαλώνει. Πρόκειται για μια πολύ βολική λειτουργία που, αν τη συνηθίσεις, σου σώζει πραγματικά πολύ χρόνο. Αρκεί να θέλεις να μάθεις τις διαφορετικές κινήσεις που αντιλαμβάνεται το touch pad.

 

LED CineCrystal οθόνη

Η οθόνη των 17.3 ιντσών μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις για πάντα το desktop σου αλλά και το netbook ή το κινητό σου. Γιατί όταν έρθει η ώρα να εργαστείς ή να παίξεις παιχνίδια δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από 17 ίντσες. Η τεχνολογία της LED οθόνης του 7745G ονομάζεται Acer CineCrystal και η ανάλυσή της είναι 1600x900. Η ανάλυση δεν είναι και τόσο ικανοποιητική αν θες να παίζεις παιχνίδια (θα θέλαμε πχ. full HD 1920×1080) όμως για τις καθημερινές εργασίες είναι ότι πρέπει. Το κακό με την οθόνη είναι η περιορισμένη γωνία θέασης, αυτό βέβαια έχει και τα θετικά του, δεν θα κρυφοκοιτάνε την οθόνη σου οι διπλανοί σου στο μετρό ή το γραφείο.

 

Δύναμη υπό έλεγχο

Στο 7745G δίνει ζωή ένας ισχυρός επεξεργαστής Intel Core i5 ενώ 4GB μνήμης διασφαλίζουν ότι θα τρέχουν κανονικά όλες οι εφαρμογές, ακόμα κι αυτές που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ο i5 είναι αρκετά ισχυρός επεξεργαστής που ζητάει αρκετή μπαταρία όμως το 7745G καταφέρνει να ισορροπεί την ισχύ με την κατανάλωση προσφέροντας μεγάλη διάρκεια ζωής, τουλάχιστον για τα δεδομένα του (μην ξεχνάμε ότι έχουμε οθόνη 17.3 ινστών). Kudos στην Acer για το κουμπί άμεσης εξοικόμησης ενέργειας που το πατάς (βρίσκεται πάνω δεξιά στι πληκτρολόγιο) και αμέσως μπαίνει σε mode εξοικονόμησης της μπαταρίας.

 

Το back up και τα προφυλακτικά

Ένα άλλο πράγμα που γίνεται με ένα κουμπί (μέσω software) είναι το back up. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θεωρούν το back up περιττή πολυτέλεια (έλα μωρέ αδερφάκι μου, σε μένα θα συμβεί;) αλλά τα προφυλακτικά και οι δίσκοι μια φορά θα σου σκάσουν και μετά θα τρέχεις μια ζωή. Οπότε να νιώθεις τυχερός που το Acer Aspire 7745G έχει εύκολο, αυτόματο, back up. Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω μια παρόμοια λύση και για τα προφυλακτικά....

 

Κέρδισε την καρδιά του techinsider

- Design: συνδυασμός πλαστικού και μετάλλου, λεπτό “κορμί”, φινετσάτο

- Πληκτρολόγιο, άνετο με σχήμα που φέρνει σε Mac

- Ισχυρός επεξεργαστής i5 και επαρκής μνήμη

- Έξυπνο touch pad πολλαπλής αφής

 

Ράγισε την καρδιά του techinsider

- Η γωνία θέασης της οθόνης

- Οι δαχτυλιές στο γυαλιστερό καπάκι

 

Αν το Acer Aspire 7745G ήταν γυναίκα:

είναι γυναίκα με τα όλα της, ψηλή, όμορφη, που ξέρει να ντύνεται και έχει υψηλό IQ. Αν της βγάλεις τα γυαλιά θυμίζει λίγο από μοντέλο. Όμως δεν θα προλάβεις να της βγάλεις τα γυαλιά γιατί στην περίπτωσή της εκείνη θα σου βάλει τα γυαλιά με τις έξυπνες λεπτομέρειες και το ταμπεραμένο της που κάνει τη διαφορά. Κάπως έτσι θα σε ρίξει στον κόσμο της κι εσύ δεν θα έχεις πλέον μάτια για καμία άλλη.

NOTEBOOKS,LAPTOP,ACER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home