Η είδηση: Ένας Έλληνας στο Facebook

Το νόημα: ο μελλοντικός θείος από την Αμερική έρχεται

escape @ 23.09.2011
Η είδηση: Ένας Έλληνας στο Facebook

Ο Γιώργος Καρνάς βρήκε δουλειά στο Facebook και θα παίρνει $100.000 τον χρόνο! Βρίσκεται ήδη στο top 5 των θεμάτων της Ελληνικής μηντιακής ατζέντας των τελευταίων ημερών. Μπράβο στο παιδί που είχε το θάρρος (να στείλει CV και στο FB) + θράσος (να μην κολώσει επειδή είναι έλληνας) + επιμονή (στο να θέλει να βρει δουλειά κανονική...) και πιστεύοντας στον εαυτό του βρήκε μια αξιοπρεπή θέση εργασίας σε μια αξιοπρεπή αγορά εργασίας όπως αυτή λειτουργεί σε μια οργανωμένη δυτική κοινωνία.

Ναι! Είναι αλήθεια και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που μελετούν, έχουν ενδιαφέροντα, γουστάρουν να δουλεύουν και να αμείβονται αντίστοιχα με αυτή τη δουλειά τους. Υπάρχουν και σε αυτή την χώρα άτομα - και ειδικά σε αυτούς τους χώρους της τεχνολογίας και της επιστήμης - που μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, ίσως και να διακριθούν σε οργανωμένες κοινωνίες. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, έχουμε χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που ζουν ήδη στο εξωτερικό!

Και αντί να θέλουμε να γίνουμε μια πατρίδα για όλους αυτούς προτιμάμε να χαιρόμαστε όταν φεύγουν. Να πηγαίνουμε στον Πειραιά να κουνάμε το μαντήλι στο υπερωκεάνιο που θα τους πάει στην Αμερική και στην Αυστραλία με ένα δάκρυ στο μάγουλο. Όχι για αυτόν που φεύγει αλλά για εμάς που μένουμε! Για εμάς που φοβόμαστε να αλλάξουμε! Για εμάς που είμαστε σκλάβοι ενός πατριαρχικού συστήματος κοινωνικής διοίκησης όπου η μαζοχιστική πλευρά του οιδιπόδειου μας δεν μας επιτρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα της νέας γενιάς, της νέας σκέψης και νέων θέλω στον μπαμπά που έχει - ως κληροδότημα - όλη την εξουσία στα χέρια του.

Τα Ελληνικά μήντια είναι κι αυτά μέρος του συστήματος και θέλουν να φύγουν όσοι έχουν γνώσεις, θέλω και όνειρα! Να φύγουν όσοι δεν είναι υποτακτικοί στο σύστημα! Για αυτό και διαφημίζουν την περίπτωση του Γιώργου και τις θέσεις εργασίας στην Αυστραλία. Τα Ελληνικά μήντια offline + online δεν θα προβληματιστούν αλλά θα λειτουργήσουν όπως ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος θα αποθεώσουν τον θαρραλέο που φεύγει να φτιάξει μια καλύτερη ζωή, με την κρυφή ελπίδα ότι θα γυρίσει ως νέος θείος από την Αμερική να σώσει την οικογένεια και τους συγγενείς του από μια χώρα που τους ληστεύει και τους θανατώνει κάθε μέρα που περνάει!

«Μόνο μη δει ο Ζuckerberg και οι άλλοι, εκεί στην νέα του δουλειά το εξώφυλλο της Espresso γιατί θα του κάνουνε πλάκες για χρόνια...» όπως μου είπε και μια φίλη μου!

Ναι! Είναι ένα ακραίο αστείο όλη αυτή η δημοσιότητα! Αλλά όχι μόνο! Όπως και οι άλλες μεγάλες φυγές των Ελλήνων από μια χώρα κατακλεμμένη από τους πατέρες της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα,  είναι πάνω από όλα μια Φάρσα για αυτούς που μένουν!

«Μπράβο στο παιδί που βρήκε δουλειά, σε μια καλύτερα οργανωμένη εταιρία από τις Ελληνικές, που βρίσκεται σε μια καλύτερα οργανωμένη κοινωνία από την Ελληνική» φωνάζει όλη η Ελλάδα με το στόμα των μήντια!

Το ίδιο στόμα που ΔΕΝ επιτρέπει στην Ελλάδα να γίνει μια καλύτερα οργανωμένη κοινωνία, που θα μπορεί να φιλοξενεί καλύτερα οργανωμένες εταιρίες που θα λειτουργούν (στο μέτρο του εφικτού) με αξιοκρατικά κριτήρια και που θα μπορούσαν νε μεγαλουργήσουν στον παγκόσμιο χάρτη στελεχωμένες με όλους αυτούς που έφυγαν!

Το ίδιο στόμα (των μήντια) που δεν τολμά καν να ψελλίσει ότι τα πανεπιστήμια ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοιχτά έστω και μόνο για αυτούς τους περίεργους τύπους σαν τον Γιώργο που θέλουν να μάθουν, έστω κι αν χρειαστεί να φύγουν για να ζήσουν το απλό τους όνειρο για μια αξιοπρεπή εργασία!

Το ίδιο στόμα (των μήντια) που δεν τολμά να παραδεχτεί ότι ζούμε σε ένα ανοργάνωτο κράτος που ξοδεύει μόνο για να αγοράζει ψήφους, χωρίς να ξέρει ούτε καν πόσο του κοστίζει η ψήφος. Α! και αυτό είναι όλο! ΔΕΝ υπάρχει τίποτε άλλο! Οι πατερούληδες της εξουσίας ξέρουν να κάνουν ΜΟΝΟ αυτό!

Αλλά και πάλι άσκοπα λόγια που θα πνιγούν από τα δάκρυα αποχαιρετισμού για αυτούς που φεύγουν.

Κουράγιο σε μας που μένουμε! Τουλάχιστον για όσο ακόμα μείνουμε!

Και μια συμβουλή στον Γιώργο Καρνά: «Πήγαινε! Πέρνα καλά! Διασκέδασε το! Και ΜΗΝ γυρίσεις ΠΟΤΕ στην Ελλάδα για μόνιμα! Όσο και μετά από χρόνια να νομίζεις ότι κάτι άλλαξε και αξίζει να γυρίσεις..να προσπαθήσεις ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home