Το διακύβευμα των εκλογών

Μας τελείωσαν και οι εκλογές, καλή μου αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη, και όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να επιστρέψουμε ...

Fotis Anton @ 08.10.2009
Το διακύβευμα των εκλογών

... στους βαρετούς συμβατικούς ρυθμούς. Έτσι αποφάσισα να θέσω ως βασική θεματολογία αυτού του πάνσοφου άρθρου που θα  διαβάσετε, την κάθετη αντίθεση μου στην απόψη ‘δεν θέλουμε παρατεταμένες εκλογικές περιόδους'.

Βεβαίως και θέλουμε, λέω εγώ!

Γιατί, καλέ μου αναγνώστη και ευγενική αναγνώστρια, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάθεσαι τα άγρια χαράματα, και να βλέπεις τα ενημερωτικά δεκάλεπτα των κομμάτων. Τι μεστοί και φιλοσοφημένοι λόγοι;... Θεσπέσιες υπάρξεις να μιλάνε για την ταξική πάλη, ή αλαβάστρινοι κούροι να ασχολούνται με την κατάρρευση των πολιτειακών και πολιτικών θεσμών. Τα σιχάθηκα τα telemarketing!

Από την άλλη,  στα debates, και στα πάνελε, οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διέπονται από ένα γνήσιο αυθορμητισμό... τσαγανό, βρε παιδί μου...  μια ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, που κάθομαι αποσβολωμένος με το στόμα ανοικτό, και το σαλάκι να τρέχει στο πλάι, όπως του Homer  Simpson όταν φαντάζεται donut!  Άλλη αίσθηση σου λέω.

Τα exit polls που τα βάζετε; Αυτά δεν έχουν ψυχούλα δηλαδή;

Ξέρετε πως νιώθουν οι κακόμοιροι οι διαμορφωτές γνώμης.... γκούχου, γκουχ... οι δημοσκόποι ήθελα να πω,  την ώρα της ανακοίνωσης των ακριβέστατων μετρήσεων τους; Σαν να έχουν πιάσει τον Πάπα, από το... καλυμμαύχι. Και πάρε αναλύσεις για τις συσπειρώσεις, και  δώστου θεωρίες για αντιπροσωπευτικότητες και άλλα τέτοια ωραία.

Βέβαια, ασελγούμε λίγο στο κακόμοιρο το στατιστικό λάθος, αλλά τι να κάνεις; Δεν ξέρει ο κόσμος και πολλά. Οπότε, δεν θα πάθει  και τίποτα, αν  ξεκινάμε από 2% στατιστικό λάθος, το κάνουμε συν-πλην δυο (άρα 4%), και στο τέλος.. πέφτουμε και έξω. Εκεί, θα τα χαλάσουμε, μωρέ;

Το τριημεράκι που το βάζετε; Δεν μετράει δηλαδή, στα θετικά των εκλογών; ... Για να μην σου πω ότι, άμα λάχει,  το κάνουμε και τετραήμερο, αν τυγχάνει να δουλεύουμε στο δημόσιο. Καθότι  μεταβατική περίοδος είναι, ε, δεν θα πέσει έξω η χώρα, αν δεν πάμε την Δευτέρα.

Με αυτά και με αυτά, καταλήγω σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Θα πρέπει η προεκλογική περίοδος να κρατάει 12 μήνες τον χρόνο. Τέλος... Γιατί, είναι η μοναδική περιόδος που ο λαός κάθεται και οι Εθνοπατέρες δουλεύουν... Δεν είναι υπέροχο όταν τους ταλαιπωρούμε έτσι, παίρνοντας την εκδίκηση μας;

 

Υ.γ.1 Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στο υπέροχο ίντερνετ, για τα δυο επεισόδια των hack4fame που μου χάρισε. Εύχομαι να γίνει πιο μακρυά σειρά και από την Λάμψη! :o)

Υ.γ.2 Εννοείται ότι δεν έχω πάρει invitation για το Google Wave. Αλλιώς θα έγραφα ήδη γι'αυτό. Όποιος μου στείλει μια, θα του παραχωρήσω την άλλη εβδομάδα την θέση μου στην στήλη, να γράψει ότι θέλει... Αρκεί να περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 διθυράμβους για μένα!

Υ.γ.3 Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό, ότι αυτή η στήλη και ο συντάκτης της δέχονται δωροδοκίες,  κάτω από το τραπέζι, για να αναφορές επιφανών προϊόντων ή υπηρεσίες. Εμείς δεν μασάμε από απειλές για προστίμα και τιμωρίες. Αυτά, ας τα πληρώσει ο εκδότης!

 

POLITICS ONLINE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home