iPad mini: θύματα και παράπλευρες απώλειες

iPad mini: θύματα και παράπλευρες απώλειες

Οι φήμες των τελευταίων μηνών έγιναν πραγματικότητα και η Apple παρουσίασε σήμερα το -μικρότερων διαστάσεων- iPad mini, με μέγεθος οθόνης 7,9 ιντσών. Σαφής στόχος της αμερικάνικης εταιρείας είναι να επανακτήσει μέρος του μεριδίου αγοράς στην κατηγορία των tablet PCs, το οποίο σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα έπεσε από το 81% του 2011 στο 52% το 2012, κυρίως λόγω της ανόδου ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως το Kinlde Fire ή το Google Nexus 7, που κυμαίνονταν στα επίπεδα οθόνης 7 ιντσών.

Αν και το iPad mini που συνδυάζει χαρακτηριστικά που είχαμε δει στο iPad 2 τα οποία εμπλουτίζονται με μερικά νέα (π.χ. υποστήριξη LTE δικτύων) κυμαίνεται αρκετά πιο ψηλά όσον αφορά στην τιμή από τα δύο προαναφερόμενα -και ευθέως πλέον ανταγωνιστικά- προϊόντα έχουμε ως δεδομένο ότι θα πουλήσει και μάλιστα πολύ. Το iPad mini θα κοστίζει 329 δολάρια στη βασική του έκδοση (70 δολάρια λιγότερο από το iPad 2 που εξακολουθεί να διατίθεται στην αγορά), ενώ Nexus 7 και Kinlde Fire HD διατίθενται στην τιμή των 199 δολαρίων. Με άλλα λόγια είναι 130 δολάρια ακριβότερο, όμως όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, η διαφορά τιμής των προϊόντων της Apple έναντι αντίστοιχων προτάσεων δεν αποτέλεσε εμπόδιο.

Σίγουρα, η παρουσίασή του προκάλεσε πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό, καθώς βλέπουν την Apple να προσπαθεί να στραγγαλίσει την αγορά των tablet PCs από δύο πλευρές.

Όμως κάτι που ενδεχομένως να έχει περάσει στα ψιλά προς το παρόν είναι ο κίνδυνος οι πωλήσεις του iPad mini να παρασύρουν προς τα κάτω τις πωλήσεις του μεγάλου iPad, και τελικά να είναι το τελευταίο μια παράπλευρη απώλεια της σημερινής ανακοίνωσης. Από εδώ και στο εξής παρέχεται η δυνατότητα στους εν δυνάμει κατόχους του brand (και του οικοσυστήματος) iPad να το αποκτήσουν φθηνότερα κατά 200 δολάρια. Δεν είναι κατά τη γνώμη μας ένας αμελητέος κίνδυνος και πιθανόν οι πρώτοι μήνες (από τον Νοέμβριο και έπειτα) παράλληλης διάθεσης του μικρού και του μεγάλου iPad να μας δώσουν μια απάντηση.

IPAD,TABLETS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home