Μεγαλώνει η ανησυχία για το Periscope

Deasy @ 28.05.2015
Μεγαλώνει η ανησυχία για το Periscope

Σε συζητήσεις-διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Periscope βρίσκονται αρκετές εταιρείες media, καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τα πειρατικά φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί.

Στο Periscope έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα από το deasy. Πρόκεται για εφαρμογή που εξαγόρασε πριν μερικούς μήνες το Twitter και προσφέρει τη δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου σε ζωντανό χρόνο. Με απλά λόγια, κάποιος χρήστης του Periscope που παρακολουθεί το Game of Thrones μπορεί να γράφει το επεισόδιο με την κάμερά του και να το μοιράζεται μέσα από την πλατφόρμα του Twitter, προσφέροντας την ευκαιρία και σε άλλους χρήστες να το παρακολουθήσουν.

Η αναφορά στο Game of Thrones δεν έγινε τυχαία, καθώς η HBO ήταν η πρώτη εταιρεία που διαμαρτυρήθηκε για το φαινόμενο, το οποίο παρουσιάστηκε ήδη από το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου της σειράς. Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και κατά τη διάρκεια του πολυδιαφημισμένου αγώνα πυγμαχίας μεταξύ του Floyd Mayweather Jr. και του Manny Pacquiao, τα δικαιώματα της μετάδοσης του οποίου ανήκαν επίσης στην HBO.

Την ανησυχία τους για την «κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων» που συμβαίνει μέσα από το Periscope εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής του CBS, Les Moonves όσο και ο πρόεδρος του ESPN, John Skipper, προσθέτοντας ότι το Twitter και το Periscope πρέπει να ανταποκριθούν και να προστατεύσουν το τηλεοπτικό περιεχόμενο, για το οποίο προφανώς πληρώνουν πάρα πολλά δολάρια για να το μεταδώσουν.

Σε δηλώσεις τους στο Reuters τα στελέχη του Periscope αναφέρουν ότι το φαινόμενο δεν έχει πάρει τόση έκταση ώστε να αποτελεί μείζον ζήτημα, προσθέτοντας ότι για την επίλυση τέτοιων περιστατικών χρειάζεται χειρισμός κατά περίπτωση, οπότε το κόψιμο-κατέβασμα μιας ζωντανής μετάδοσης από την πλατφόρμα παίρνει αρκετά λεπτά για να υλοποιηθεί. Δηλώσεις που φαίνεται ότι δεν καθυσηχάζουν τις εταιρείες media που ζητούν μια πιο άμεση και στέρεη λύση, γι’ αυτό και βρίσκονται και σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το Periscope. Άλλωστε σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube ή το UStream, υπάρχει αντίστοιχη λύση που κατεβάζει αυτόματα οποιοδήποτε περιεχόμενο ανεβαίνει χωρίς άδεια.

Στην παρούσα φάση, το θεσμικό πλαίσιο των ΗΠΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί, καθώς προβλέπει ότι σε ενδεχόμενο ανέβασμα περιεχομένου χωρίς άδεια στο Internet, αυτό θα πρέπει να κατέβει μέσα σε διάστημα 24 ωρών, χρόνος πολύ μεγάλος για κάποιο περιεχόμενο που μπορεί να μεταδίδεται ζωντανά.

PERISCOPE,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home