WhatsApp και από τον browser

Deasy @ 22.01.2015
WhatsApp και από τον browser

Ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας εφαρμογής αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα το WhatsApp, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα αποστολής και λήψης μηνυμάτων μέσα από το browser που χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες και η δυνατότητα παρέχεται σε αυτούς που κατέβασαν από χθες την τελευταία έκδοση του mobile app. Ωστόσο εξαιρούνται της δυνατότητας οι κάτοχοι iPhone λόγω περιορισμών της Apple, όπως αναφέρει το post στο επίσημο blog του WhatsApp.

Για να συνδεθεί στο WhatsApp μέσα από το web κάποιος χρήστης αρκεί να μπει μέσα από τον chrome browser στην διεύθυνση Web.WhatsApp.com (αν δοκιμάσει από κάποιο άλλο browser, ενημερώνεται ότι η έκδοση web chat είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από τον chrome). Στη σελίδα που θα ανοίξει θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση να χρησιμοποιήσει το κινητό του για να σκανάρει το QR code που βλέπει στην οθόνη. Το σκανάρισμα πρέπει να γίνει μέσα από την εφαρμογή του WhatsApp χρησιμοποιώντας την ομώνυμη επιλογή που θα βρει στο μενού (είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του app) και όχι από ένα άλλο app που σκανάρει τέτοιους κωδικούς.

Αυτόματα μετά το σκανάρισμα του QR code, εμφανίζεται και στην οθόνη του PC το γνωστό μενού του WhatsApp που συναντάμε στην εφαρμογή. Από εκεί και μετά όλα γίνονται με τον γνωστό τρόπο. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Web.WhatsApp συγχρονίζεται με το app στο smartphone, άρα και τα μηνύματα που στέλνει και λαμβάνει ο χρήστης.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι το WhatsApp δεν είναι το πρώτο mobile app ανταλλαγής μηνυμάτων που μεταφέρεται και στο περιβάλλον υπολογιστή, καθώς αντίστοιχες κινήσεις έχουν προηγηθεί από τους κινέζους και κορεάτες ανταγωνιστές, WeChat και Line. Ωστόσο, η κίνηση αυτή μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μια ενέργεια που έχει ως στόχο το WhatsApp να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό και ίσως να συνδέεται με τα γενικότερα σχέδια του Facebook και το πώς θα συνδεθεί το μεγάλο μπλε δίκτυο με τις δημοφιλείς υπηρεσίες που έχει αποκτήσει, όπως είναι το WhatsApp και το Instagram.  

WHATSAPP,MOBILE APPLICATION,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home