Και πάλι φίλοι ΕΕ με Huawei και ZTE

Deasy @ 22.10.2014
Και πάλι φίλοι ΕΕ με Huawei και ZTE

Στο συρτάρι μπαίνει το ενδεχόμενο επίσημης έρευνας, σχετικά με τη διερεύνηση από πλευράς των ευρωπαϊκών αρχών των ενδείξεων πρακτικών «κρατικών ενισχύσεων» των εταιρειών Huawei και ΖΤΕ από την κινέζικη κυβέρνηση.

Ειδικότερα (όπως διαβάσαμε στο sepe.gr και επιβεβαιώσαμε αργότερα από το επίσημο site) το προηγούμενο σαββατοκύριακο η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα κατέληξαν στη λύση του φιλικού διακανονισμού στο συγκεκριμένο θέμα που αφορούσε το ενδεχόμενο «πολιτικών αθέμιτης τιμολόγησης και επιχορηγήσεων από την κυβέρνηση της Κίνας στις δύο εταιρείες, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής εμπορικής νομοθεσίας».

Η συμφωνία των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Κίνας, με τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή να δηλώνει, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών επαφών, ότι κατέληξε στο συμπέρασμα και δεν συντρέχουν λόγοι για τη διενέργεια επίσημης και εις βάθος έρευνας επί του θέματος. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της Κίνας δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατευνάσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική των Huawei and ZTE και το κατά πόσο αυτή πλήττει τους Ευρωπαίους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Πρώτο βήμα είναι η σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα παρακολουθεί τις κινεζικές και ευρωπαϊκές εταιρείες εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, ώστε να διασφαλίσει την ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επιφυλάσσεται να «ξανανοίξει» το συρτάρι, εφόσον υπάρξουν αποδείξεις ότι παραβιάζεται η Κοινοτική εμπορική νομοθεσία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,HUAWEI,ZTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home