Ανακοινώθηκαν επίσημα Nexus 6 και Nexus 9

Smartphone, tablet, media player και νέα έκδοση Android από την Google.

Deasy @ 15.10.2014
Ανακοινώθηκαν επίσημα Nexus 6 και Nexus 9

Καταιγιστικό ρυθμό είχαν οι σημερινές ανακοινώσεις της Google, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση πλήθος προϊόντων, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software. Ειδικότερα, η Google παρουσίασε το νέο επίσημο smartphone Nexus 6, το νέο επίσημο tablet Nexus 9, το Nexus Player, ένα streaming media player για μουσική και τέλος τη νέα έκδοση λειτουργικού Andoid 5.0 Lollipop.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, η αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο λειτουργικό θα είναι ακόμα πιο ευέλικτο και με πολύ περισσότερες δυνατότητες προσωποποίησης από το χρήστη ώστε να τον εξυπηρετεί απόλυτα. Ταυτόχρονα, το λειτουργικό θα είναι σε θέση να αφομοιώνει ακόμα πιο αποτελεσματικά τη χρήση που πραγματοποιεί ο χρήστης σε μια συσκευή (π.χ. smartphone), τις προτιμήσεις του κ.α. και να τα μεταφέρει στην επόμενη που θα πιάσει στα χέρια του, μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Το τραγούδι στο οποίο σταμάτησε, στη φωτογραφία που είδε τελευταία, στην αναζήτηση που πραγματοποίησε, όλα τα παραπάνω στοιχεία θα περνούν από συσκευή σε συσκευή.

Ταυτόχρονα, μια νέα σειρά ρυθμίσεων έρχονται να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία από το Android.

Nexus 6 σε συνεργασία με τη Motorola

Η είδηση ότι η Google θα προτιμήσει τη μέχρι πρότινως θυγατρική της ήταν λίγο έως πολύ γνωστή. Το Nexus 6 (όσες είναι και οι ίντσες της οθόνης) έρχεται σε συνεργασία με τη Motorola, διαθέτει ανάλυση οθόνη Quad HD, διπλά στερεοφωνικά ηχεία που την πλαισιώνουν, κάμερα ανάλυσης 13 megapixels, αλλά και τη λειτουργία ταχείας φόρτισης (turbo charge) όπου η συσκευή μπορεί να προσφέρει αυτονομία λειτουργίας για τις επόμενες έξι ώρες μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Από την άλλη πλευρά, το Nexus 9 είναι προϊόν συνεργασίας της Google με την HTC. Διαθέτει οθόνη 8,9 ιντσών, μεταλλικές επιφάνειες, επεξεργαστή 64-bit NVIDIA Tegra K1, κάμερα ανάλυσης 8 megapixels, δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού χώρου ανάμεσα σε 16 και 32GB αλλά και μαγνητικό hardware πληκτρολόγιο.     

Tέλος, το Nexus Player είναι προϊόν συνεργασίας με την Asus και πρόκειται για ένα media player που προσφέρει δυνατότητες streaming σε multimedia περιεχόμενο, όπως ταινίες, μουσική αλλά και παιχνίδια. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη συσκευή με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν Android παιχνίδια και στην τηλεόρασή τους, με τη βοήθεια χειριστηρίου, που πωλείται ξεχωριστά.

Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου για το Nexus 9 και Nexus Player, ενώ για το Nexus 6 ανοίγουν στο τέλος του μήνα. Αντίστοιχα, για τα δύο πρώτα η διάθεση στα καταστήματα ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου, ενώ το smartphone θα κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή μέσα στον ίδιο μήνα, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Όσον αφορά το λειτουργικό, το Android 5.0 Lollipop θα το δούμε πρώτα στις νέες συσκευές και μέσα στις επόμενες εβδομάδες στα προηγούμενα μοντέλα Nexus 5, 7 και 10.

NEXUS 6,NEXUS 9,NEXUS PLAYER,SMARTPHONES,TABLETS,ANDROID,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home