50 εκατομμύρια δολάρια στο Reddit

Πολλά γνωστά ονόματα συμμετείχαν στο νέο γύρο επένδυσης.

Deasy @ 01.10.2014
50 εκατομμύρια δολάρια στο Reddit
O βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Jared Leto είναι ένας από τους πολλούς νέους επενδυτές του Reddit.

Αρκετό χρήμα σήκωσε σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης το Reddit, ανεβάζοντας την αποτίμησή του στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα στα ονόματα που επένδυσαν 50 εκατομμύρια σ’ αυτόν τον γύρο συναντάμε γνωστά και μη ονόματα τόσο από το χώρο των επενδυτικών funds όσο και κάποια ονόματα έκπληξη από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ειδικότερα και με βάση τα σχετικά ρεπορτάζ από τα αμερικάνικα μέσα, στο Reddit επένδυσαν, μεταξύ άλλων, ο Sam Altman (πρόεδρος του Y Combinator), o Peter Thiel (συνιδρυτής του PayPal και πρόεδρος του Clarium Capital), το επενδυτικό σχήμα Andreessen Horowitz, το  Sequoia Capital, ο Ron Conway (angel investor), αλλά και καλλιτέχνες, όπως ο ηθοποιός Jared Leto και ο γνωστός rapper Snoop Dogg, ο οποίος είναι και καθημερινός χρήστης στη μεγάλη αυτή online κοινότητα.

Το σχετικό αφιέρωμα του Business Insider υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, στην οποία το αμερικάνικο μέσο δίνει δύο πιθανές απαντήσεις. Για το αμερικάνικο μέσο και με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό των πιστών χρηστών του Reddit, η αποτίμησή του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και κατ’ επέκταση στην παρούσα φάση θα μπορούσε να αποτελεί μια ευκαιρία για εξαγορά. Η μικρότερη, του αναμενομένου, αξία του δικαιολογείται από το γεγονός ότι το Reddit φιλοξενεί σε πολλά σημεία του αμφιλεγόμενο περιεχόμενο (πορνό κ.α.), καθώς είναι μια online κοινότητα με περιεχόμενο που προέρχεται αποκλειστικά από τους χρήστες του. Από την άλλη πλευρά, μια ενδεχόμενη εξαγορά από έναν μεγάλο όμιλο δεν αποκλείεται να οδηγούσε σε μια μαζική φυγή των χρηστών του, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν και την πιο φιλική στάση προς τα μεγάλα brands.

Ενδιαφέρον είναι και το ρεπορτάζ του TechCrunch, το οποίο κάνει λόγο ότι ένα ποσοστό 10% των χρημάτων που έβαλε στα ταμεία του το Reddit δεν αποκλείεται να πάει στην κοινότητα με τη μορφή κρυπτο-νομίσματος.  Βεβαίως η πλειοψηφία του κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε θα πάει στην πρόσληψη νέων ανθρώπων και βέβαια στη βελτίωση των υπηρεσιών.

REDDIT.COM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home