Cyta Ελλάδος: Συμμετοχή στο έργο RERUM

Deasy @ 16.04.2014
Cyta Ελλάδος: Συμμετοχή στο έργο RERUM

Στο ερευνητικό έργο RERUM το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο τη δημιουργία των «Έξυπνων Πόλεων» (Smart Cities) του μέλλοντος, συμμετέχει η Cyta Ελλάδος. Με τον όρο «έξυπνες πόλεις» αναφερόμαστε στις νέες πόλεις που σχεδιάζονται, όπου μέσω έξυπνων εφαρμογών θα ελέγχονται και θα ρυθμίζονται λειτουργίες που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως για παράδειγμα η κυκλοφοριακή ροή, η ενεργειακή κατανάλωση, η ασφάλεια κτιρίων κλπ.

Μία από τις δύο συνολικά ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο έργο είναι ελληνική και συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο ερευνητικό έργο εμπλέκονται 12 εταιρείες και φορείς (πανεπιστήμια, Τοπική Αυτοδιοίκηση) από 6 χώρες, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα φέρουν τους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και στην έννοια των έξυπνων πόλεων.

Η συμμετοχή της Cyta στο έργο συνδέεται με το έντονο ενδιαφέρον της για την καινοτομία. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία από την έναρξη της εμπορικής της δραστηριοποίησης στην Ελλάδα συνεισφέρει ενεργά στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη χώρα. Με ένα δίκτυο αμιγώς νέας γενιάς, βασισμένο σε κόμβο τεχνολογίας IMS (IP Multimedia Subsystem), η εταιρεία προχώρησε σε πολλές προϊοντικές καινοτομίες όπως η έναρξη παροχής για πρώτη φορά στην Ελλάδα των υπέρ-ταχυτήτων VDSL έως και 50Mbps. Όσον αφορά στην πόλη του Ηρακλείου, η Cyta διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα ιδιόκτητα οπτικά δίκτυα. Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο ανήκει στις πρώτες πόλεις από όπου η εταιρεία ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητά στην Ελλάδα το 2008.

Με αφορμή την ενεργή συμμετοχή της στο έργο RERUM, η Cyta φιλοξένησε στις 20-21 Μαρτίου την 3η Συνάντηση Εργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, στα κεντρικά της γραφεία.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ,CYTA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home