Στα 759 ευρώ το Samsung Galaxy S5

Πρεμιέρα στις 11 Απριλίου με το σύνολο των wearable, Galaxy Gear 2, Gear Neo και Gear Fit.

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά στις 11 Απριλίου θα κάνει η νέα ναυρχίδα στα smartphones της Samsung, το Galaxy S5, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα στελέχη του ελληνικού γραφείου της εταιρείας, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε εμφανής και μια αλλαγή «ατζέντας» στον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η επικοινωνία της συσκευής, καθώς η… κουβέντα περιστράφηκε περισσότερο προς την εμπειρία που προσφέρει το S5 στον κάτοχό του και λιγότερο στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Υποθέτουμε λοιπόν ότι αυτή η αλλαγή θα υιοθετηθεί και στην προώθηση του S5 όταν αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά.

Έτσι λοιπόν, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε -μεταξύ άλλων- στην κάμερα και τις δυνατότητες που προσφέρει, στις εφαρμογές εκγύμνασης και υγείας που διαθέτει η συσκευή, στις ρυθμίσεις αύξησης της αυτονομίας ή στο emergency mode, μέσω του οποίου αλλάζει εντελώς το περιβάλλον του S5 σε κατάσταση κινδύνου (π.χ. σεισμού). Για παράδειγμα, η συσκευή μπαίνει αυτόματα σε mode εξοικονόμησης μπαταρίας, μεγαλώνουν τα γράμματα και οι αριθμοί, στέλνονται μηνύματα κινδύνου σε συγκεκριμένους αριθμούς, που περιλαμβάνουν επίσης το στίγμα της γεωγραφικής θέσης του τηλεφώνου, καθώς και δύο φωτογραφίες από την εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα. Παρέχει δηλαδή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ανθρώπους (φορείς) που θα χρειαστεί να επέμβουν. Επιπλέον, στο S5 ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ταυτόχρονη χρήση του WiFi και των LTE δικτύων, όταν θα χρειαστεί να κατεβάσει ένα αρχείο μεγάλου όγκου (πάνω από 30MB μέγεθος).

Ανάμεσα στις δυνατότητες του Galaxy S5 είναι η αναγνώριση των παλμών της καρδιάς, μέσω του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Μαζί με το Galaxy S5 στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα νέα wearable electronics που περιλαμβάνουν μια γκάμα τεσσάρων νέων προϊόντων. Το Galaxy Gear 2, το δεύτερο smart watch της κορεάτικης εταιρείας, το Gear Neo, μια εκδοχή του πρώτου που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό, το Gear Fit, ένα fitness wristband με κυρτή οθόνη, καθώς και το Fitness Tracker, ένας δέκτης μέτρησης εκγύμνασης που μπορεί να φορεθεί είτε μέσω κλιπ, είτε στον καρπό. Όλα τα παραπάνω αξεσουάρ, όπως και το S5, είναι αδιάβροχα, ενώ παρέχεται και δυνατότητα επιλογής χρωμάτων στα λουράκια που τα συνοδεύουν.

To Gear Fit με την κυρτή οθόνη στην οποία απεικονίζονται πληροφορίες που αφορούν τη δραστηριότητα του χρήστη αλλά και βασικές ειδοποιήσεις από το κινητό του τηλέφωνο.

To Galaxy S5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στην τιμή των 759 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα αξεσουάρ οι τιμές έχουν ως εξής: Gear 2 στα 299 ευρώ, Gear Neo στα 199, Gear Fit επίσης στα 199 και Fitness Tracker στα 79. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αγορά του Galaxy S5, ο χρήστης εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση σε software διαφόρων κατηγοριών, η αξία του οποίου αγγίζει συνολικά τα 500 δολάρια.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home