Οι εφαρμογές ρίχνουν την ανεργία

Σχεδόν 5 εκατομμύρια οι νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2018 από τις εφαρμογές για φορητές συσκευές.

Οι εφαρμογές ρίχνουν την ανεργία

Στα 4,8 εκατομμύρια θα ανέλθουν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια (μέχρι το 2018) οι νέες θέσεις εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από την ανάπτυξη και προώθηση εφαρμογών για φορητές συσκευές, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gigaom για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 1 εκατομμύριο δημιουργοί εφαρμογών και άλλοι 800.000 άνθρωποι που καλύπτουν θέσεις προώθησης και υποστήριξης ενώ τα έσοδα του κλάδου έχουν αγγίξει τα 17,5 δισ. ευρώ. Οι προβλέψεις της έρευνας κάνουν λόγο ότι μέχρι οι 2018 οι νέες θέσεις θα αγγίξουν τα 2,7 και 2,1 εκατομμύρια αντίστοιχα. Επιπλέον, η συμμετοχή του κλάδου στην ευρωπαϊκή οικονομία θα αγγίξει τα 63 δισ. ευρώ.  

Εξίσου σημαντικό είναι, όμως, το γεγονός ότι σε αυτό τον κλάδο η Ευρώπη δεν υπολείπεται των Ηνωμένων Πολιτειών. Η έρευνα της Gigaom δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δημιουργοί εφαρμογών έχουν ίσο μερίδιο (42%) όσον αφορά τα έσοδα από apps στις κρίσιμες αγορές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Μάλιστα, οι 28 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν δημιουργήσει τις 40 από τις 100 κορυφαίες -με βάση τα έσοδα- apps στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πιο δημοφιλές παιχνίδι για smartphones και tablets σε παγκόσμιο επίπεδο, το Angry Birds, είναι προϊόν της φινλανδικής Rovio.

Υπάρχουν, βέβαια και προκλήσεις. Η έρευνα της Gigaom έδειξε ότι το 38% των δημιουργών apps υποστηρίζει ότι οι εταιρείες στην ΕΕ αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συναγωνιστούν τους μισθούς που προσφέρουν οι Αμερικανοί ανταγωνιστές τους, το 31% ανέφερε ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση, το 30% ότι στις startup εταιρείες του κλάδου δεν υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ το 25% τόνισε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί δημιουργοί εφαρμογών. Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι μόλις το 9% των δημιουργών apps είναι γυναίκες.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home