O Alan Mulally φαβορί για τη Microsoft

Deasy @ 30.09.2013
O Alan Mulally φαβορί για τη Microsoft

Ένα σχετικά άγνωστο όνομα στο χώρο της τεχνολογίας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο κλάδο, αλλά από την άλλη πλευρά αποτελεί έναν εξαιρετικό manager, είναι σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια το φαβορί για να αναλάβει τη θέση του Steve Ballmer στη Microsoft. Ο λόγος για τον Alan Mulally, διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, με επίσης 37 χρόνια εμπειρίας στην Boeing, από την οποία αποχώρησε ως επικεφαλής του τομέα επιβατικών αεροπλάνων.

Τα εγκώμια για την διοικητική ικανότητα του κ. Mulally συνοδεύουν την θητεία του στη μεγάλη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, εστιάζοντας σε δύο κύρια σημεία. Στο γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτου που στην μεγάλη οικονομική κρίση του 2008 δεν χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υλοποιώντας την επανακεφαλαιοποίησή της μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις για να ορθοποδήσει. Δεύτερο σημείο είναι η μεταμόρφωση της Ford, με κύριους άξονες την απλοποίηση του portfolio της εταιρείας και τη δημιουργία τέτοιων δομών στο εσωτερικό της εταιρείας που συνδυάζουν οικονομίες κλίμακος, συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών τομέων και σημαντική βελτίωση στο χρόνο παράδοσης των προϊόντων-αυτοκινήτων. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, λίγο πριν την πρόσφατη αναδιοργάνωση της Microsoft, μοιράστηκε με τον Steve Ballmer μερικά μυστικά της αναδιοργάνωσης που έκανε ο ίδιος στη Ford.   

Η διοικητική ικανότητα του κ. Mulally αναγνωρίζεται από το σύνολο της αγοράς και είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός ότι όταν προέκυψε το όνομά του για τη Microsoft, η μετοχή της τελευταίας σημείωσε σημαντική άνοδο, σε μια μέρα που το σύνολο της χρηματαγοράς υποχωρούσε.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ικανά για πολλούς αναλυτές να αντισταθμίσουν την έλλειψη εμπειρίας του κ. Mulally στον κλάδο της τεχνολογίας και να τον οδηγήσουν στο “θρόνο” της Microsoft, ξεπερνώντας στη διαδρομή τους υπόλοιπους υποψηφίους, όπως ο Stephen Elop.

STEVE BALLMER,ALAN MULALLY,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home