Μία Microsoft

Ανακοινώθηκε η νέα οργανωτική δομή από τον Steve Ballmer.

Deasy @ 11.07.2013
Μία Microsoft

Με ένα υπόμνημα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας με τίτλο «One Microsoft» ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικάνικου κολοσσού έκανε γνωστή τη νέα οργανωτική δομή του. Μια δομή, που όπως αναφέρει ο ίδιος έχει ως στόχο να οδηγήσει «σε μια στρατηγική μιας ενιαίας εταιρείας και όχι να συνεχίσει να αποτελεί μια συλλογή επιμέρους στρατηγικών», επαναλαμβάνοντας συνεχώς στο συγκεκριμένο υπόμνημα τη χρήση του όρου «Μία Microsoft».

«Θα εξετάσουμε την γραμμή των προϊόντων μας ολιστικά και όχι σαν μια συστάδα νησίδων. Όλη η εταιρεία θα μοιραστεί και θα συμβάλλει σε σημαντικά προϊόντα, όπως τα Windows, Windows Phone, Xbox, Surface, Office 365, Bing, Skype, Dynamics, Azure» ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Ballmer, προσθέτοντας ότι η στρατηγική μας θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που θα τους εξυπηρετούν  (ιδιώτες και επαγγελματίες) όπου κι αν βρίσκονται.

Στην εφαρμογή της, η αναδιογάνωση για τα υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft σημαίνει ότι κόβονται οι τίτλοι των «προέδρων» που είχε κάθε τομέας της εταιρείας, οι οποίοι προφανώς θα αντικατασταθούν από αντιπροέδρους  

Η νέα δομή περιλαμβάνει τους τομείς:

-          Engineering,

-          Marketing

-          Business Development and Evangelism

-          Advanced Strategy and Research

-          Finance

-          HR

-          Legal and COO

με τον πρώτο (Engineering) να περιλαμβάνει τους επιμέρους: Operating Systems, Applications & Services, Cloud & Enterprise, Devices & Studios, οι οποίοι πλέον παίζουν καταλυτικό ρόλο και οι επικεφαλείς τους θα είναι μερικά από τα κορυφαία στελέχη της Microsoft.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home