Κόμβος η Ελλάδα και για τη Huawei

Κόμβος η Ελλάδα και για τη Huawei

Επενδύσεις από τις οποίες θα προκύψει ετήσιος τζίρος ύψους 100 εκατομμυρίων ευρών για την ελληνική αγορά σκοπεύει να υλοποιήσει η Huawei, όπως προέκυψε σήμερα από τη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη με τον αντιπρόεδρο της Huawei για την κεντρική και νότια Ευρώπη, Jeffrey Zhou Jun, τον εκτελεστικό διευθυντή της ελληνικής θυγατρικής της εταιρείας, Tonny Bao και τον διευθυντή πωλήσεων και επιχειρησιακής ανάπτυξης της τοπικής θυγατρικής, Αιμίλιο Βουδούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον προηγούμενο Μάιο μεταξύ Huawei και ελληνικής κυβέρνησης, στις οποίες είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει διαμετακομιστικό κόμβο στην Ελλάδα, μία επένδυση για την οποία αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κινεζικός κολοσσός δήλωσε ότι βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από το μνημόνιο συνεργασίας και ο στόχος είναι το διαμετακομιστικό κέντρο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό και εντός της επόμενης πενταετίας να έχει πλήρως αναπτυχθεί καλύπτοντας μία ολόκληρη περιοχή. Στα πλάνα της Huawei είναι ακόμη η δημιουργία στην Ελλάδα ενός κέντρου έρευνας και καινοτομίας, ενώ στα πλάνα περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα προκειμένου να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των προτάσεων που υπάρχουν από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί που ακριβώς θα δημιουργηθεί το διαμετακομιστικό κέντρο που θα έχει κομβικό ρόλο στη διανομή των προϊόντων της Huawei. Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές φορητών συσκευών.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΕΛΛΑΔΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home