Ας συνδέσουμε όλο τον κόσμο

Internet.org: πρωτοβουλία από τεχνολογικούς γίγαντες για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε 5 δισ. πολίτες που παραμένουν offline.

Ας συνδέσουμε όλο τον κόσμο

Την πρωτοβουλία Internet.org μέσω της οποίας πλήθος τεράστιων ονομάτων από το χώρο της τεχνολογίας θα συνεργαστούν ώστε να προσφέρουν όσο το δυνατό γρηγορότερα πρόσβαση στο Internet στα 5 δισ. πολίτες του κόσμου που παραμένουν offline, ανακοίνωσε το Facebook.

H πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν πολύ σημαντικά ονόματα εκτός του Μεγάλου Μπλε δικτύου, όπως οι Ericsson, Nokia, Samsung, Qualcomm, εστιάζει στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων  προϋποθέσεων που θα συνδέσουν τα 2/3 των κατοίκων του πλανήτη μας, τα οποία και παραμένουν αποκλεισμένα από το Internet.

Front man της πρωτοβουλίας Internet.org φαίνεται ότι αποτελεί ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος πραγματοποίησε και σχετικές δηλώσεις. «Υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στην διασυνδεδεμένη οικονομία και την οικονομία της γνώσης. Το Internet.org αποτελεί μια συνεργασία παγκόσμιου χαρακτήρα, που θα εργαστεί ώστε να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και να κάνει το Internet προσβάσιμο σε εκείνους που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να το έχουν» δήλωσε σχετικά ο Mark Zuckerberg.

Θεωρείται δεδομένο ότι το Internet.org θα εστιάσει στην παροχή υποδομών που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, δίκτυα που είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμα από τα σταθερά, προσεγγίζοντας τρεις βασικούς πυλώνες: την μείωση του κόστους της απαραίτητης τεχνολογίας για την πρόσβαση στο Internet, την ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων, αναπτύσσοντας εργαλεία συμπίεσης και καλύτερες δυνατότητες στα δίκτυα, την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων σε τοπικές αγορές ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,WEB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home