Υποχρεωτική η επείγουσα κλήση στα αυτοκίνητα

Εφαρμογή σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι το 2015

Υποχρεωτική η επείγουσα κλήση στα αυτοκίνητα

Την υποχρεωτική εφαρμογή της κλήσης έκτακτης ανάγκης στα αυτοκίνητα αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Ως αποτέλεσμα της νέας αυτής νομοθετικής ρύθμισης, κάθε νέο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί από τότε και έπειτα στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα πρέπει να υποστηρίζει τη δυνατότητα αυτόματης κλήσης στο πανευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτων αναγκών, 112, σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ρύθμιση έρχεται σε αποτέλεσμα της διάθεσης των ευρωπαϊκών αρχών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τον περιορισμό των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές στους αυτοκινητόδρομους, με το συγκεκριμένο μέτρο να θεωρείται αποφασιστικής σημασίας, ώστε να καλούνται έγκαιρα οι υπηρεσίες πρώτης βοήθειας σε περίπτωση ατυχημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 2011 περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 1,5 εκατομμύριο τραυματίστηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η κλήση έκτακτης ανάγκης έχει υιοθετηθεί σε κάποια από τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά. Όπως είχαμε δει και στο αφιέρωμα για το σύστημα Ford Sync, που υπάρχει σε αρκετά μοντέλα της εταιρείας (π.χ. Fiesta), η κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιείται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, εφόσον το κινητό του οδηγού είναι συνδεδεμένο με το σύστημα της Ford. Αν ο χρήστης δεν διακόψει τη διαδικασία της κλήσης, για την οποία ειδοποιείται μέσω φωνητικής αναγγελίας, το σύστημα επικοινωνεί με το 112, δίνοντας γεωγραφικές συντεταγμένες για το σημείο του ατυχήματος. Ωστόσο, αν στο μέλλον τα αυτοκίνητα υποδέχονται κάρτα SIM, η κλήση θα μπορεί να πραγματοποιείται απευθείας από το σύστημα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου άλλου κινητού.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home