Εντυπωσιακή η αύξηση του mobile data τα επόμενα χρόνια

Ετοιμάσου να αλλάξεις συμβόλαιο στο άμεσο μέλλον.

Deasy @ 06.02.2013
Εντυπωσιακή η αύξηση του mobile data τα επόμενα χρόνια

Ο μέσος χρήστης ενός smartphone αυτή τη στιγμή καταναλώνει περίπου 201 ΜΒ δεδομένων το μήνα από το κινητό του τηλέφωνο. Το 2017 το νούμερο αυτό, σύμφωνα με τη Cisco, θα έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 2 GB, καθώς οι ανάγκες για κατανάλωση δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο θα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως αναφέρει η ίδια η αμερικάνικη εταιρεία, το 2017 η συνολική κίνηση από smartphones και tablets θα είναι τριπλάσια από την αντίστοιχη κίνηση που θα προέρχεται από desktop περιβάλλον, αγγίζοντας τα 134 exabytes το χρόνο. Αν δεν μπορείς να συλλάβεις τι σημαίνει αυτό το νούμερο, μπορούμε να σου πούμε ότι αντιστοιχεί σε 30 τρισ. φωτογραφίες στο Instagram ή σε MMS ή σε 3 τρισ. video clips στο YouTube.

Οι προβλέψεις της Cisco προέρχονται από την ετήσια έκθεση της εταιρείας για την αύξηση στο χώρο του mobile Internet, και περιλαμβάνουν μερικά ακόμα εντυπωσιακά νούμερα. Επιγραμματικά, μερικά από αυτά είναι:

-          η αύξηση στην μέση κίνηση το μήνα για το 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι 13 φορές περισσότερη από το 2012, ενώ για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ο ρυθμός αύξησης αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, αγγίζοντας το 17x

-          ο μέσος χρήστης στη Βόρειο Αμερική το 2017 θα καταναλώνει το μήνα περισσότερα από 6 GB δεδομένων, ενώ για τη Δυτική Ευρώπη η αντίστοιχη πρόβλεψη αγγίζει τα 3,3 GB.

-          μέσα στο 2013, ο αριθμός των συνδεδεμένων φορητών συσκευών θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της γης

-          ο συνολικός αριθμός των mobile χρηστών το 2017 θα αγγίξει τα 5,2 δισ., ενώ αντίστοιχος των συνδεδεμένων συσκευών και των συνδέσεων θα ξεπεράσει τα 10 δισ.

-          μέσα στο 2013, η κίνηση στο mobile Internet που θα προέρχεται από τα smartphones θα ξεπεράσει την αντίστοιχη που προέρχεται από τα laptops

-          μέχρι το 2017 η κίνηση δεδομένων στο mobile Internet θα είναι 8,5 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο της κίνησης του 2012 που προέρχεται από όλες τις κατηγορίες συσκευών (tablets, laptops, M2M κ.α.)

Αν θες να δεις ολόκληρη την έκθεση της Cisco πάτα εδώ

MOBILE INTERNET,DATA,MOBILE BROADBAND,CISCO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home