Στο μικροσκόπιο (και στην Αγγλία) η Huawei

Έρευνα για τη συνεργασία της με την British Telecom

Deasy @ 15.10.2012
Στο μικροσκόπιο (και στην Αγγλία) η Huawei
Photo: gothick_matt

Η φωτιά που άναψε πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ και αφορά τις κατηγορίες περί ύποπτου τρόπου λειτουργίας των κινέζικων εταιρειών Huawei και ZTE, πέρασε όπως φαίνεται τον Ατλαντικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, η επιτροπή ασφάλειας της Βρετανικής Βουλής θα διεξαγάγει έρευνα, θέτοντας στο μικροσκόπιο τη σχέση της Huawei με την British Telecom και το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το πόρισμα της έκθεσης θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα και θα μεταβιβαστεί απευθείας στον πρωθυπουργό της Αγγλίας, David Cameron. Όπως μάλιστα αναφέρει στο βρετανικό μέσο ο πρόεδρος της επιτροπής, Sir Malcolm Rifkind θα εξεταστεί το σύνολο της παρουσίας της κινέζικης εταιρείας, καθώς και οι κατηγορίες που αφορούν την ενδεχόμενη σχέση της Huawei με την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο προμήθειας εξοπλισμού της British Telecom από τη Huawei ήταν το πρώτο μεγάλο που πραγματοποίησε η κινέζικη εταιρεία στην Ευρώπη, το 2005, ενώ στην παρούσα φάση, και ανάλογα με το πόρισμα της επιτροπής, κινδυνεύει η ανάπτυξη 4G δικτύου της βρετανικής εταιρείας.

Από την πλευρά της Huawei, εκπρόσωπός της περιορίστηκε να αναφέρει ότι η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες από το 2001 στην Αγγλία, έχοντας τακτική επαφή με την κυβέρνηση της χώρας.

ΑΓΓΛΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home