Ύποπτα notifications στο Facebook

Την προσοχή των χρηστών συστήνει η εταιρεία Sophos που ασχολείται με την ασφάλεια.

Deasy @ 18.07.2012
Ύποπτα notifications στο Facebook

Επειδή είναι καλοκαίρι και οι φίλοι σας θα σας τραβήξουν αρκετές φωτογραφίες, δείξτε λίγο παραπάνω προσοχή όταν αρχίσουν να σκάνε οι ειδοποιήσεις ότι σας έκαναν tag σε μια φωτογραφία στο Facebook. Αυτό τουλάχιστον συστήνει η Sophos, καθώς malware εξαπλώνεται μέσα από email που υποτίθεται ειδοποιούν τους χρήστες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η εταιρεία έχει αναρτήσει στο site της το παρακάτω παράδειγμα

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, η διεύθυνση του αποστολέα είναι notifications@faceboook.com, περιέχοντας ένα «ο» περισσότερο από το Facebook. Άρα δεν σας ειδοποιεί το social network, αλλά κάποιος άλλος που μάλλον δεν θέλει το καλό σας. Η Sophos αναφέρει ότι πατώντας στην επιλογή “see photo” ανοίγετε το παράθυρο να προσβληθείτε από κάποιο malware, καθώς μεταφέρεστε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια άγνωστη σε εσάς σελίδα (και την οποία μάλλον δεν θα θέλατε να τη γνωρίσετε, καθώς τρέχει ένα κακόβουλο προγραμματάκι).

Αφού περάσουν 4 δευτερόλεπτα, μεταφέρεστε ξανά (για το ξεκάρφωμα) σε μια σελίδα στο Facebook (όπως αυτή παρακάτω).

 

Ποιες είναι οι οδηγίες που δίνει η Sophos; Λίγη προσοχή στη διεύθυνση του αποστολέα, ώστε να εξακριβώσετε από που σας έρχεται το mail πραγματικά. Δεύτερο, περάστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή «see photo» (χωρίς να πατήσετε επάνω της) ώστε να δείτε κάτω αριστερά στην οθόνη σας που σας οδηγεί.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home