1 στους 5 μας (περίπου) μόνο με κινητό

Ευρωβαρόμετρο: 17% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν αποκλειστικά το κινητό τους

1 στους 5 μας (περίπου) μόνο με κινητό

Ελαφρά άνοδο στο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που χρησιμοποιούν αποκλειστικά κινητό τηλέφωνο για την επικοινωνία τους παρατηρήθηκε το 2011, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Ευρωβαρόμετρο και βασίζονται σε μελέτη της TNS Opinion & Social. Η μελέτη δείχνει ότι τα ποσοστά διείσδυσης της τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά αυτά του Internet είναι ακόμη χαμηλά.

Στο τέλος του 2011 το 17% των ελληνικών νοικοκυριών είχαν μόνο κινητό τηλέφωνο, ποσοστό αυξημένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 15% της έρευνας που είχε γίνει στο α’ τρίμηνο του 2011. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 27%. Σημειωτέον πως το 99% των νοικοκυριών στη χώρα μας έχει τηλεφωνική σύνδεση με το 72% να έχει και σταθερή και κινητή.

Όσον αφορά στη διείσδυση του Διαδικτύου, η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, το 42% των νοικοκυριών έχει σύνδεση στο Internet, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 64%. Ενδιαφέρον είναι το ότι το 76% των νοικοκυριών με σύνδεση στο Διαδίκτυο την έχει μέσω πακέτου υπηρεσιών, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 57%.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home