Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Apple και Samsung

Έχουν 48 ώρες για να βρουν λύση, αλλιώς η αντιδικία τους οδεύει προς την αίθουσα των δικαστηρίων

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Apple και Samsung

Συναντήσεις κορυφής έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μεταξύ πολιτικών, αλλά αυτή τη φορά, ο όρος αυτός μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για ένα τεχνολογικό ραντεβού. Σήμερα, λοιπόν, το απόγευμα ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ και του ομολόγου του στη Samsung Electronics, Τσόι Τζι-σουνγκ σε μία αίθουσα του δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο.

Η συνάντηση δεν έγινε κατόπιν επιθυμίας ενός εκ των δύο ή και των δύο, αλλά τους επεβλήθη από δικαστή του Σαν Φρανσίσκο, που έχει αναλάβει την εκδίκαση μίας από τις πολυάριθμες αγωγές που έχουν ανταλλάξει η Apple με τη Samsung. Βέβαια, η υπόθεση στην προκειμένη περίπτωση είναι από τις πλέον κεντρικές και το αποτέλεσμα της είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει νομικό προηγούμενο. Οπότε, ζητείται από τις δύο πλευρές να τα βρουν εξωδικαστικά, διαφορετικά το αποτέλεσμα μίας δίκης με ενόρκους σίγουρα δεν μπορεί ουδείς να προβλέψει ούτε μπορεί να το καθορίσει.

Σε περίπτωση που οι συναντήσεις δεν καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα εντός 48 ωρών, η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς Apple και Samsung θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν αντιγράφει ο ένας τον άλλο, ή δεν παραβιάζει κάποια από τις υπάρχουσες πατέντες. Επίσης, είναι βέβαιο πως στο πλευρό της Samsung θα προστρέξει η Google, δεδομένου ότι η Apple δεν ανησυχεί τόσο για την άνοδο του κορεατικού ομίλου, όσο για την ταχύτατη αύξηση της δημοτικότητας του Android, του λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα της Google.

GOOGLE,APPLE,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home