Ας μιλήσουμε για επιχειρηματικότητα

Στην Αθήνα η πρώτη Ευρωπαϊκή διοργάνωση της Entrepreneur Week από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου

Deasy @ 20.02.2012
Ας μιλήσουμε για επιχειρηματικότητα

Πρεμιέρα στην Ελλάδα θα κάνει η παγκόσμια διοργάνωση «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» (Entrepreneur Week). Η Entrepreneur Week Greece θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο κτήριο του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου  Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Hellenic Start-up Association, που πραγματοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (ΥΕS) και σε συνεργασία με τον Αμερικανικό οργανισμό Entrepreneur Week Foundation, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που προέκυψε από τη συνάντηση στελεχών των παραπάνω οργανισμών στο G20 Youth Summit.

Σκοπός της διοργάνωσης  είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών καθώς και η δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και ΗΠΑ, με έμφαση στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επενδυτικών ευκαιριών όσο και σε προώθηση εμπορικών συναλλαγών.

Μεταξύ των πιο σημαντικών δράσεων περιλαμβάνονται:

-Η δημιουργία των Hellenic Angels, του πρώτου Business Angels Network στην Ελλάδα στοχεύοντας στην οργάνωση και ενίσχυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης καινοτομίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην ενότητα αυτή κάνοντας αίτηση εδώ.

-Συνέδριο με ανοιχτή συζήτηση για το πως η επιχειρηματικότητα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Στην ενότητα αυτή, ιδιαίτερη έμφαση σε πέντε κλάδους, που σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, προσφέρουν δυνατότητες ταχείας και υγιούς ανάπτυξης. Πρόκειται για τους εξής: Πολιτισμός και τουρισμός, Αγροτική οικονομία και γαστρονομία, Ενέργεια – ανανεώσιμες πηγές, Υψηλή τεχνολογία, Μεταφορές – ναυτιλία, ΜΜΕ. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

-Forum επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ της Αμερικάνικης αποστολής και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο οποίο παίρνουν μέρος αποστολές από Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Σερβία. (Πάτα εδώ για αίτηση συμμετοχής στο forum).

Μονάδες Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Στα πλαίσια της Entrepreneur Week Greece θα πραγματοποιηθεί workshop για τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, οι οποίες λειτουργούν εδώ και λίγο καιρό στα Πανεπιστήμια της χώρας με την υποστήριξη του ΕΠΕΑΕΚ και του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, το Hellenic Startup Association εξασφάλισε για όλους τους συμμετέχοντες της Entrepreneur Week υποτροφίες με έκπτωση 50% για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Diploma In Social Media του City Unity College.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς θα απευθύνουν  οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κος Ευάγγελος Βενιζέλος και κα Άννα Διαμαντοπούλου την Πέμπτη 23/2 στις 14:00 και  ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Χρυσοχοίδης, την Παρασκευή 24/2 στις 10:00.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home