Ναυαγεί η συγχώνευση Vodafone-Wind

Deasy @ 05.02.2012
Ναυαγεί η συγχώνευση Vodafone-Wind

Η ανησυχία για την αντίδραση των ρυθμιστικών Αρχών οδηγεί την Vodafone να εγκαταλείψει τη διαδικασία συγχώνευσης της ελληνικής της θυγατρικής με την Wind Hellas, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα κεντρικά της Vodafone στη Βρετανία φέρονται αποφασισμένα να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές δεν φαίνονται διατεθειμένες να επιτρέψουν μια συγχώνευση που θα προκαλέσει δίπολο σε μια αγορά της Ε.Ε. 

Το δημοσίευμα σημειώνει πως μέχρι και πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η συγχώνευση ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσει και πως οι δύο εταιρείες θα έστελναν τον σχετικό φάκελο στις Βρυξέλες προκειμένου να εγκριθεί ο "γάμος". Ωστόσο, πηγές που δεν κατονομάζονται δηλώνουν πως η πιθανότητα να ανάψει το πράσινο φως από τις αρμόδιες Αρχές είχαν ουσιαστικά μηδενιστεί ήδη από τα Χριστούγεννα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως στο μεταξύ έχουν σημειωθεί συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως οι εποπτικές Αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να εγκρίνουν ενέργειες που δημιουργούν ολιγοπώλια. Σε μια πιθανή συγχώνευση Vodafone-Wind, σημειώνουν οι Financial Times, η βρετανική εταιρεία θα έλεγχε το 60% του νέου σχήματος που θα είχε ως μόνο ανταγωνιστή στην Ελλάδα την Cosmote.

VODAFONE,WIND HELLAS,VODAFONE,WIND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home