Mega-λεία

Mega-λεία

Ενα καυτό βράδυ ήταν αυτό που πέρασε για το διαδίκτυο με το Megaupload να τίθεται εκτός λειτουργίας, τους διαχειριστές του να συλλαμβάνονται, τους Anonymous να εξαπολύουν επίθεση αντιποίνων και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να δημοσιοποιούν στοιχεία για τον πολυτελή βίο των συλληφθέντων.

Η υπόθεση του Megaupload έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές. Επικεφαλής του site φέρεται να είναι ο Swizz Beatz, μουσικός παραγωγός με έφεση στη ραπ μουσική. Το Megaupload είχε, κατά δήλωσή του, 150 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη, ξεπερνώντας σε αριθμό τους χρήστες που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Google+ ή κάνουν καθημερινή χρήση του twitter. Κατά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης το Megaupload ευθύνονταν για το 4% της συνολικής κίνησης στο Internet .

Συνολικά κατηγορούνται 7 άτομα, που κατηγορούνται ότι με τη λειτουργία του Megaupload προκάλεσαν συνολική ζημιά ύψους 500 εκατ. δολαρίων στις δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ οι υπόλοιποι 3 αναζητούνται. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, όπως αναφέρουν οι New York Times,  εκδόθηκαν 20 εντάλματα για κατ' οίκον έρευνα στις ΗΠΑ, ενώ υπήρξε συντονισμός με τις αστυνομίες άλλων 8 κρατών. 

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν εξοπλισμός και περιουσιακά στοιχεία η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 50 εκατ. δολάρια. Στα εντυπωσιακά της υπόθεσης περιλαμβάνονται τα πολυτελή οχήματα που κατασχέθηκαν. Οπως έγινε γνωστό από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία Μαζεράτι, μία Λαμποργκίνι, μία Ρολς Ρόις και ουκ ολίγες Μερσεντές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις εξεζητημένες πινακίδες κυκλοφορίας που εμφάνιζαν λέξεις όπως "Hacker" και "God".

Η επιχείρηση, που έγινε μια μόλις ημέρα μετά τη μεγάλη διαδικτυακή διαμαρτυρία κατά των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, αποτέλεσε την αφορμή για τη δυναμική επιστροφή των Anonymous στο προσκήνιο.

Λίγο μετά την απενεργοποίηση του Megaupload εκδηλώθηκαν διαδικτυακές επιθέσεις κατά της RIAA και της MPAA (των ενώσεων των δισκογραφικών και των κινηματογραφικών εταιρειών αντίστοιχα) , καθώς και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Ηταν η πιο δυναμική εμφάνιση των "Ανώνυμων" μετά τον Δεκέμβριο του 2010 όταν είχαν εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων εναντίον χρηματοοικονομικών site σε αντίποινα για την προσπάθεια οικονομικού "στραγγαλισμού" του Wikileaks.

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home